“ZAGREB POD OPSADOM” Vučić i Kitarović razgovaraju o nagomilanim problema, glavna tema hrvatskih medija – SRPSKE ZASTAVE (FOTO)

predsednik

Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je jutros u dvodnevnu posetu Hrvatskoj, tokom koje se sastaje sa predsednicom Kolindom Grabar Kitarović i ostalim članovima državnog vrha i sa njima će razgovarati o nizu problema koji decenijama opterećuju odnose dve države.

Ipak, gotovo svi najuticajniji hrvatski mediji u svojim glavnim naslovima jutros su se bavili srpskim zastavama koje vijore Zagrebom, što nije neuobičajeno kad u državne posete dolaze premijeri ili predsednici drugih zemalja.

Dolazak Aleksandra Vučića u posetu hrvatskoj koleginici Kolindi Grabar Kitarović tema je broj jedan otakako je srpski predsednik zvanično potvrdio da dolazi u Zagreb.

Ipak, poslednjih dana javnost u Hrvatskoj bavi se najavom protesta protiv Vučićeve posete, ali i time da li će na zagrebačkim ulicama visiti srpske zastave i gde će tačno biti okačene.

JELENA MILIĆ BUKVALNO SE “OKOMILA” NA MRTVOG GLOGOVCA: “Nije mi jasno kako se dospeva u ALEJU VELIKANA!”

Nadležni državni organi na tu temu nisu želeli da daju izjave medijima, a jutros rano u glavnom gradu hrvatske zavijorile su srpske zastave.

Na taj način nadležni organi nisu učinili nikakav naročit gest dobrodošlice, jer je isticanje zastave druge države uobičajeno i deo je protokola kada u zvanične posete dolaze visoki zvaničnici drugih zemalja.

Ipak, to je bila glavna vest u svim medijima.

Tako je “Jutarnji list” objavio naslov “Zagreb pod policijskom opsadom, srpske zastave vijore se diljem grada”.

predsednici

Foto: screenshot

I portal “index.hr” u jednom od svojih glavnih naslova navodi da srpske zastave vise po Zagrebu, a ima ih i ispred Hrvatskog narodnog pozorišta, kuda je zapravo prolazi predsednik Vučić. Ovaj sajt je objavio i galeriju sa slikama zastava Srbije

Splitska “Slobodna dalmacija” takođe ima naslov na ovu temu – “Srpske zastave vijore se hrvatskom metropolom”, a u samom tekstu one se ni ne pominju.

zastave

Foto: screenshot
Slobodna dalmacija

Hrvatski sajt “t-portal” otišao je još dalje, pa je objavio da u zgradi predsednice Hrvatske odjekuje srpska himna “Bože pravde”, što je takođe deo uobičajenog protokola.

(Dnevne.rs /Izvor: Blic)