“VRIŠTALA SAM DOK SAM ŽELJKU VADILA KRV IZ USTA” Ceca otkriva stravične detalje Arkanove likvidacije! Sve o zloslutnom danu: Iza leđa, naoružanog, videla je ovog čoveka! (INFO)

ceca-arkan

Foto: EPA

Ona je potom sa Mateovićem, sestrom Lidijom i još jednim muškarcem ponela Željka prema izlaznim vratima hotela

Ranjenog Željka smestili smo u policijski džip, ali je jedan policajac rekao da nema dozvolu starešine da vozi auto, pa je mog muža drugi čovek vozio u bolnicu, rekla je Ražnatovićeva.

Željko Ražnatović Arkan, nekadašnji komandant Srpske dobrovoljačke garde je brutalno izrešetan15. Januara 2000. u beogradskom hotelu “Interkontinental”.

U napadu su likvidirani i Arkanov telohranitelj Milenko Mandić Manda (44) i Dragan Garić (47).

SRBIJA JE DANAS ZAVIJENA U CRNO: Oni su žrtve stravične nesreće kod Kuršumlije (FOTO)

Kobnog dana sa Ražnatovićem je u hotel došla i njegova supruga poznata pevačica Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija, koje su bile u obližnjem butiku. Ovo je iskaz koji je Ceca 6. marta 2000, dva meseca posle zločina, dala pred istražnim sudijom.

– Po dolasku u hotel svi smo otišli u butik “La France”, a pola sata kasnije Željko je izašao da pronađe prijatelja Mandu.

Povremeno sam sa sestrom obilazila svoj butik i prolazila pored puža (separe) u kojem je Željko sedeo s Mandom i Garićem. U jednom trenutku pored njega je sedeo i Branko Jevtović Jorga, a kad sam sledeći put došla njega nije bilo.

Sela sam malo pored supruga i otišla u “La France” – ispričala je Ražnatovićeva.Kako je dodala, oko 17 sati se začula pucnjava i nastala je panika.

– U jednom trenutku je istrčao Zvonko Mateović, tražio je da mu dam pištolj jer je on ispalio sve projektile iz svog oružja. Dala sam mu moj valter, ali on nije ispalio nijedan metak. Neke žene su mi branile da izađem iz butika, a Zvonko je vikao: “Ubijen je komandant”.

Smogla sam snage i otrčala do puža. Garić je bio na podu, Željko je krvario, pokušala sam sa reanimacijom.

Videla sam da je Manda na mestu mrtav. Vrištala sam da neko pozove Hitnu pomoć, dok sam Željku iz usta vadila krv – rekla je Ceca.

NEVEROVATAN OBRT! Jelena Marjanović nije ubijena u Borči?! Isplivali novi detalji ubistva, pevačicin donji veš ključni trag?! (UZNEMIRUJUĆ FOTO)

Ona je dodala da je pored nje bila sestra Lidija, kao i da je iza leđa iznenada videla naoružanog mladića.

– Koščati mladić, crne puti i kratke kose, digao je oružje uvis, a Mateović je povikao: “Baci pištolj!”. Ne znam ko je taj momak, ali nije Jorga – ispričala je Ražnatovićeva.

Ona je potom sa Mateovićem, sestrom Lidijom i još jednim muškarcem ponela Željka prema izlaznim vratima hotela.

– Uhvatila sam ga pod pazuh jedne ruke, Zvonko pod pazuh druge ruke, a onaj čovek i Lidija za noge.Jedva smo ga provukli kroz kružna vrata.Smestili smo ga u beli policijski džip pajero, ali je jedan policajac rekao da nema dozvolu starešine da vozi auto, tako da se onaj čovek ponudio da BMW prebeze Željka u bolnicu.

(Dnevne.rs /Izvor: Srpski telegraf, D.S.)