“Već je bila ozbiljno bolesna kad su je pripremali da se vidi sa mnom…” Žarko Laušević o susretu sa majkom, nakon godina provedenih u Americi

glumac

Foto: Beta

Poznati glumac Žarko Laušević (59) otvorio je dušu u intervjuu za časopis “Gloria”, gde je govorio o raznoraznim stvarima, o svojoj knjizi “Sve prođe, pa i doživotna, ali i o svojim roditeljima.Na pitanje koje najlepše uspomene čuva na svog oca, Žarko je odgovorio sledeće:

– Bio je visokomoralna ličnost i tih čovek. Živeo je po zakone hrišćanske pravičnosti i nikad se nije ljutio na život. Trudio se da ne pokazuje emocije – rekao je između ostalog Laušević, a zatim je pričao o svojoj majci: Majka je uvek bila presrećna kad smo svi na okupu, a poput oca zabrinuta kad god to nismo.

I uvek je računala vreme koliko se nismo videli. Već je bila ozbiljno bolesna kad su je pripremali na susret sa mnom, 2013, posle mnogo godina. Nisu mogli, mislili su, računati na neku racionalnu reakciju od nje. Više usputno su je pitali: “Koliko ono ima da nijesi videla Žarka? Zove, bogami svaki dan. A, koliko ima da ga nijesi viđela??, upitaše glasnije. “Ima, bogami, dosta…”

Pre 16 godina Srđan Đoković je tražio investitore da ulože u Novaka, jedan čovek je nudio pomoć ali ga je odgovorio Boba Živojinović (VIDEO)

-Malo je poćutala, da dodala: ” Trinaest godina i četiri mjeseca.” Naravno da su svi oko nje ostali šokirani jer su bili uvereni da tako suvislu informaciju nilad više od nje ne bi mogli dobiti, kad je usledio novi šok, pošto je dodala: “I dva dana”. Računica je bila do u dan tačna! – rekao je Žarko. Laušević je pričao i o Nebojši Glogovcu.

– Za taj “Hadersfild” vezane su moje velike emocije jer je taj rad značio i oproštaj od Glogija, za čiju preranu smrt mislim da je najveći gubitak za balkansku kulturu u 21. veku. Verovatno će mi muzičari zameriti, jer je i Toše Proeski bio strašan gubitak, ali nesreće ne treba porediti. Praznine koje su obojica ostavili nešto su nenadomestivo – rekao je Žarko.

             

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Gloria)