VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA GRAĐANE SRBIJE: Za Vaskrs policijski čas od petka do utorka! (INFO)

predsednik

Foto: tanjug

Policijski čas, odnosno zabrana kretanja zbog epidemije virusa korona, trajaće od petka 17. aprila u 17 časova do utorka 21. aprila u 5 časova , prenose beogradski mediji.

Tako je odlučeno da imamo „preslikan“ početak policijskog časa od proteklog vikenda, ali do utorka, pa će građani ostati u svojim domovima ukupno 84 sata.

TUGA DO NEBA! Ljubiša Đurić preminuo u Beogradu od posledica virusa korona, potvrdila je njegova porodica (FOTO)

Ova odluka nije bila nimalo laka, s obzirom na to da je Vaskrs u nedelju 19. aprila a i na stav Sinoda Srpske pravoslavne crkve da bi trebalo ukinuti policijski čas na najveći hrišćanski praznik.

Međutim stav struke, epidemiologa i lekara iz Kriznog štaba ostao je nepromenjen, odnosno da  zabranu kretanja ne treba nipošto ukidati.

Epidemiolozi su danas na redovnoj pres konferenciji rekli da je stav struke jasan, odnosno da svako okupljanje znači širenje virusa i da tu kompromisa ne sme biti.

Inače, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potpisala je Odluku o formiranju Štaba za upravljanje krizom u nišavskom i topličkom upravnom okrugu.

auto

Foto: tanjug

Ovaj štab je oformljen na inicijativu Kriznog štaba za suzbijanje zarazne infekcije Kovid – 19, koji je danas zasedao i kojim predsedava premijerka.

Za predsednika štaba za upravljanje krizom imenovan je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, a pored njega za članove su izabrani i epidemiolozi prof. dr Darija Kisić Tepavčević i prof. dr Branislav Tiodorović, infektolog dr Miloš Korać, kao i članovi MUP-a, ministarstva odbrane, BIA, i načelnici okruga.

 

(Dnevne.rs, mediji)