UZMITE ŽIVOT U SVOJE RUKE: Kako da od kuće mesečno zarađujete bar TRI PROSEČNE PLATE (INFO)

posao

Foto: Dnevne.rs /pixabay

 Da biste uspešno bili „sam svoj gazda”, potrebno je da imate određena znanja koja će vam omogućiti da samostalno donosite odluke i radite od kuće odlično plaćene poslove.

Sa ubrzanim razvojem IT industrije, otvorili su se mnogobrojni odlično plaćeni poslovi koje možete da radite sa bilo kog mesta. Ukoliko posedujete znanja, radićete i odlično zarađivati – od kuće.

Ukoliko želite da zarađujete iz udobnosti svog doma i imate natprosečne prihode, sledite ove savete i više vam niko neće biti šef, osim vas samih.

[adsenseyu5]

Odlučite se za IT profesiju koja garantuje zaposlenje

Pre nego što uopšte počnete sa radom od kuće, prvo morate da postanete stručnjak u željenoj oblasti. Ako želite da radite od kuće i dobro zarađujete, odlučite se za neke od IT profesija, kao što su programer ili web dizajner.

Carinik je turskim supružnicima poželeo srećan put kroz Srbiju, kada je žena bacila krpu pored menjača – usledila je MUNJEVITA AKCIJA (FOTO)

Programeri su veoma traženi širom sveta, a s obzirom na prirodu posla, moguće je završavati projekte od kuće, bez obzira na to da li radite za inostranu kompaniju ili po projektima. Dobra stvar je što uz malo truda programiranje možete naučiti za kratko vreme. Ukoliko se odlučite za ovu profesiju, moći ćete da već nakon 12 meseci uspešno savladate IT kurseve i počnete da radite.

Ukoliko vas ipak više privlači web dizajn, to je takođe odlična odluka. Kreiranje sajtova je veoma unosan posao, koji je sve popularniji kod nas, ali i u svetu. Ovo je kreativno zanimanje koje od vas zahteva da poznajete različite web tehnologije i alate, ali i da uspešno pregovarate sa klijentom kako biste efikasno ostvarili sve njegove zamisli.

kompjuter

Foto: pixabay

Do ovih profitabilnih znanja možete doći čak i ako trenutno obavljate neki drugi posao. Zahvaljujući mogućnosti da na ITAcademy učite od kuće, preko najsavremenije platforme za učenje putem interneta, sva predavanja i materijali dostupni su vam 24 sata dnevno, gde god da se nalazite. Na ovaj način prelazni period sa klasičnog posla na rad od kuće biće vam mnogo lakši. Dok se budete školovali na daljinu, steći ćete utisak kako izgleda raditi od kuće.

Naplatite svoje znanje

Rad od kuće ne podrazumeva samo udobnost rada u poznatom okruženju. Jedan od glavnih benefita rada od kuće je saradnja sa inostranim klijentima s kojima direktno pregovarate oko uslova rada. Savladavanjem IT kurseva programiranja ili web dizajna možete biti sigurni da posedujete znanja za uspešno obavljanje svih zadataka.

[adsenseyu1]

Ovi poslovi su veoma cenjeni i zato je od ključne važnosti da budete informisani o visini kompenzacije za rad. Iznenadićete se koliko se u svetu ceni dobar IT stručnjak, a sa takvim inostranim primanjima možete odlično živeti u Srbiji.

Napravite radni prostor u kući

Da biste uspešno radili i zarađivali od kuće, potrebno je da se dobro osećate u svom okruženju. Ne štedite na opremi na kojoj radite i brzini interneta – lagodnost rada jednostavno nema cenu. Za programiranje vam je potreban pouzdan kompjuter koji vas neće izdati u ključnim trenucima. Što se tiče interneta, bez njega ste odsečeni od sveta (i klijenata), tako da, ukoliko je potrebno, razmislite o uvođenju dodatnog interneta drugog provajdera kako biste u svakom trenutku bili online.

HAOS U GRČKOJ: Nakon sinoćnjeg zemljotresa CUNAMI nosi sve pred sobom, ima mrtvih! Nevreme pogodilo i Tursku!

Kontrolišite svoj raspored

Kada vas niko ne kontroliše, izuzetno je važno da dobro organizujete svoje vreme. Rad od kuće ima brojne prednosti, kao što su fleksibilnost radnog vremena ili raspoređivanje obaveza kako vama odgovara. Volite kasnije da ustajete, da radite noću, ili da se prvo prošetate pored reke i popijete kafu, pa tek onda da započnete posao? I to je moguće ako ste dobro organizovani.

Ipak, ovolika sloboda može da bude i opasna ukoliko se opustite. Odlaganje poslova za kasnije jer „imate vremena” može dovesti do ozbiljnih stresova kada shvatite da nećete stići da obavite posao u zadatom roku. Poštovanje rokova je jedan od ključnih stvari kada je rad od kuće u pitanju. Ako ste dobro organizovani i završavate poslove na vreme, klijenti će vas preporučivati pa ćete vrlo lako dobijati nove poslove.

Konstantno se usavršavajte

Kad radite od kuće, ceo svet vam je tržište. Kako biste bili konkurentni, potrebno je da konstantno napredujete i usavršavate svoja znanja. Sticanjem Microsoft, Zend, Oracle ili Adobe međunarodno priznatih sertifikata otvoriće vam se vrata međunarodnih kompanija koje izuzetno cene školovane kadrove koji streme usavršavanju svog znanja.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Izvor: promo)

[adsenseyu2]