UŽASNI DETALJI NESREĆE NA SREBRNOM JEZERU: Svi su plakali na obali, tragedija je mogla da bude sprečena? (INFO)

reka

Foto: Telegraf

Očevici nemilog događaja kažu da su dečaci na pedalini proveli više od sat vremena, bez ikakve kontrole

Nezapamćena tragedija je potresla Srbiju, kada su se rođena braća Stefan (14) i Nikola Petrović (13) iz sela Trska kod Rače Kragujevačke utopila juče popodne u Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, a prema rečima meštana, ova tragedija je mogla da se spreči.

Očevici nemilog događaja kažu da su dečaci na pedalini proveli više od sat vremena, bez ikakve kontrole. Na jezeru nema čak ni spasioca, a dečaci u trenutku nestanka nisu nosili zaštitne prsluke.

[adsenseyu4]

– Svi smo u šoku, ovo je nezapamćena tragedija, ali smo ujedno i kivni jer ovaj nemili dogaćaj nije ovako morao da se završi da je bilo spasioca i da su dečaci imali zaštitne prsluke. I pre mesec i po dana se ovde isto utopio mladić (30), stvarno je vreme da neko preduzme nešto povodom zaštite na jezeru – rekla je za stanovnica Velikog Gradišta…

Foto: Wikipedia/Ant83

Foto: Wikipedia/Ant83

Iz “Turističke organizacije Velikog Gradišta”, kažu da na jezeru postoje bove koje obeležavaju dokle se može ići, i da na jezeru uvek ima kola hitne pomoći i medicinskog osoblja. Iako je jasno da lekari mogu pružiti prvu pomoć nekome na obali, jasno je i da davljeniku u vodi ne mogu da pomognu i da su za to neophodni spasioci, prenosi portal “Boom93″.

[adsenseyu1]

Iz Turistička organizacije su naveli da su pošle godine pokrenuli inicijativu da se na jezeru angažuju spasioci. Kontaktirali su upravu Ade Ciganlije i rečeno im je da prvo treba da se napravi studija sa svim parametrima (dubina, širina, dužina, te podaci o broju kupača, plaža i drugo) na jezeru. Na osnovu toga se pravi plan i potom angažuju spasioci, ali dodaju da nije lako ni naći kvalifikovane spasioce.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]