UPOZORENJE PREMIJERA CRNE GORE: Ove njegove reči svi treba ozbiljno da shvate! (FOTO)

dusko

Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Premijer Crne Gore Duško Marković poručio je danas da su “svi pokušaji i nasrtaji ugrožavanja mira, stabilnosti, a posebno nezavisnosti Crne Gore uzaludni i da će biti sankcionisani”

“Uzaludni su nasrtaji, namerno kažem nasrtaji, ne pokušaji, jer su pokušaji blaga reč za sve ono sa čim smo se suočavali 1997. i 1998, 1999. i 2000, pa 2006. i 2016”, kazao je Marković odgovarajući na pitanje poslanika DPS-a Dragutina Papovića kakav je odgovor Vlade na “sve češće pokušaje spoljnih i unutrašnjih političkih činilaca da ugroze mir, stabilnost, nezavisnost, demokratiju i građansko društvo Crne Gore”.

On je dodao da ti pokušaji nisu ništa češći sada, oni su sada vidljiviji jer su, kako je naveo, odraz panike, nervoze “jer uspeh naše politike leži u razvoju demokratskim standardima čemu su oni odavno okrenuli leđa jer Crna Gora na globalnoj sceni nije više sama niti sama sebi prepuštena”.

Iza odluke Mila Đukanovića o zabrani ulazaka Srba u Crnu Goru stoji nešto strašno

“Svaki pokušaj destrukcije i destabilizacije biće sankcionisan u skladu sa Ustavom i zakonom odlučno i efikasno jer Crna Gora nije ono što je bila pre deset ili 20 godina”, kazao je Marković i dodao da odluke Vlade nisu odluke ni protiv koga, kao sto nije ni odluka o otvaranju granica

Milan Knežević (DF) pitao je Markovića koji novčani iznos za borbu protiv koronavirusa su građanima i državi donirali Milo Đukanović, Blažo Đukanović, Aco Đukanović i Ana Kolarević.

“Prvi put sa nanogicom u parlamentu postavljam pitanje. Vi svako malo tražite nevidljive i vidljive neprijatelje crnogorske nezavisnosti iako čitav svijet i cijela Crna Gora vidi da ste vi najveći neprijatelji države”, kazao je Knežević i dodao da su prošle sedmice videli koliko košta crnogorska nezavisnost – 20 evra, od čega 15 eura za godivo, a pet za točeno pivo. Posebna je priča, kako je naveo, promovisanje Tompsona na Javnom servisu.

“Vi i predsednik države utrkujete se u antisrpstvu i pretite vašim sudovima. Jesu li to oni sudovi gdesu kandidati prepisivali na testovima, gde su sudije korumpirane? Ne plašimo se, sve što ste mogli da sprovedete nad DF-om ste sproveli, ostaje samo da nas ubijete, o čemu se, verujem i razmišlja u određenim državnim strukturama”, kazao je Knežević.

On je dodao da DF nema nameru da preispituje nezavisnost Crne Gore, ali da neće dozvoliti građenje države na antisrpstvu i proglašenju SPC za agresora.

“Ako to želite imaćete sukobe da DF-om i većinskom Crnom Gorom, a ukoliko ne želite spremni smo da razgovaramo na tu temu o nacionalnom pravoslavnom pomirenju, ali ga ne želite jer ste navikli da funckionišete na podjelama”, poručio je Knežević

   

Dnevne.rs, Vijesti.me