UMNOŽITE OBILJE I SREĆU: Ako budete radili ovako, Bog će vam dati dvostruku nagradu!

zalazak

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Postoje mentalni otrovi kao što postoje i telesni otrovi.

Mentalni otrovi pogrešne su misli koje deluju u podsvesti poput zagađene struje što izlazi na površinu čak i više godina nakon lošeg iskustva (bolesti, gubitka, nesreće, itd.).

Pre nekog vremena čitao sam o naučnom eksperimentu u Rusiji u kojem je 6 zdravih i dobro uhranjenih mačaka hipnotizirano.

Dat im je cijanid i ostale su žive, dok je 6 drugih, slabo uhranjenih životinja uginulo.

ličnu Božju silu u nama, možemo poništiti delovanje svakog smrtonosnog otrova, mentalnog ili bilo kojeg drugog.

jutro

Foto: pixabay /dnevne.rs

Koja su preventivna sredstva?

Prvi korak je od ovog trenutka ne bojati se tumora, tuberkuloze, artritisa ili mentalnog poremećaja.

Drugi korak je spoznaja da je određeno stanje posledica pogrešnog razmišljanja i da nema više moć nad vama; tada uzdižete Boga u sebi. To će zaustaviti svako delovanje otrova u vama ili u osobi za koju molite.

Proglasite okolnosti »prividno« i veličajte Boga tako što ćete na mestu gde je bio problem videti savršeno rešenje, lepotu i celovitost.

Najčešći mentalni otrovi su strah, mržnja, samosažaljenje, zlovolja, zavist, usamljenost, osvetoljubivost i depresija. Sve su to zapravo oblici straha. Biblijsko ime za strah je slepa, lažna misao zvana Golijat.

Reč Golijat označava agresivnu, tiranizirajuću misao ili ideju koja se hvasta svojom snagom, strahotnošću i osornošću, misao koja vas pretnjama podređuje svojoj nepravednoj vlasti.

Možda se bojite susreta sa tim razbojnikom, nametljivcima i pljačkašem u svom umu. Možda se bojite ishoda i oklevate se otvoreno sresti s tom zloslutnom sjenkom i izbaciti je iz sebe.

Kako bi se rešili tog razbojnika zvanog strah, neophodno je da igra ulogu Davida. David označava čoveka koji voli Boga i zna za postojanje samo 1 vrhovne Sile što deluje kao Jedinstvo i ne poznaje nikakva neslaganja ili svađe, i čije je ime Ljubav.

sunce

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

David, koji predstavlja vašu svjesnost o prisutnosti i snazi Božjoj, ubio je filistejskog diva Golijata, ili strah, kamenom iz svoje pastirske praćke.

Strah je sjenka u umu koju podržava neznanje i zamračena svest. Kad svoj strah iznesete na svetlo razuma i inteligencije, on to ne može da podnese i nestaje.

Plodovi straha su:

a) Mržnja, koja predstavlja pogrešno usmerenu ljubav i koja je utemeljena na neznanju.

b) Samosažaljenje, koje je zapravo zaokupljenost samim sobom. Taj mentalni otrov uvlači se kroz telesni krvotok trujući izvore nade i vere, dovodeći do senilnosti, melanholije, itd.

Protuotrov je otkrivanje svog drugog ja (Boga) i opijanje spoznajom ljubavi prema Bogu, kao i osećaj jedinstva sa jedinom Silom – to će dovesti do novog rođenja mira, zdravlja, poverenja i snage.

c) Strah od starosti sledeći je mentalni otrov. Vreme telesne starosti ne znači prohujale godine, već zoru mudrosti, istine i lepote.

brod

Vreme za vašu dušu, za vas. Najvažnije vreme. Doba za postizanje cilja ljudskog života – samospoznaju.

d) Osamljenost je nedostatak ljubavi. Oni koji nemaju ljubavi traže je, no ljubav i prijateljstvo pronalaze oni koji i sami ljube. Protivotrov za usamljenost je zaljubiti se u Božje prijatelje u svom umu. Imena tih prijatelja su dobra volja, ljubaznost, nežnost, mir, strpljivost, razumevanje i iskreni interes za druge.

Izlijevajte Božju ljubav – dvostruku meru Duha – na one oko vas; tako ćete smesta oterati usamljenost. Bog će vam takođe dati dvostruku nagradu, i vaša će se dobra volja izvanredno umnožiti.

Iz knjige Joseph Murphi-a: Kako (do) biti ono što želite

   

(Dnevne.rs /zakonprivlacnosti.com)