“UF, ŠTA DA VAM KAŽEM ZA KIRJOSA?”: Đoković je udahnuo duboko, a onda progovorio o TALASU KRITIKA AUSTRALIJANCA na njegov račun (INFO)

djokovic

FOTO: TANJUG / YOUTUBE

Novak Đoković je odradio trening u Beogradu u sklopu priprema za Vimbldon, a nakon njega je imao vreme i da razgovara sa medijima. Najviše pažnje je privukao njegov odgovor u vezi Nika Kirjos.

Australijski teniser nekoliko meseci unazad “pecka” našeg asa. Ne dopada mu se Novakov stav, igra ili ponašanje po završetku duela, pa je mnoge interesovalo šta naš as misli o tome.

Kirjos je poznat kao igrač koji nema poštovanja ni prema kome, a posebna meta mu je poslednji meseci bio naš as.

Đoković je uzeo vazduh, a onda objasnio kako on gleda na to: Uf, ta da vam kažem za Kirjosa? On u suštini nije loš momak, ne znam zašto izjavljuje sve te stvari.

Da li želi da privuče pažnju, da li su to neki drugi motivi u pitanju. On želi da bude otvoren, transparentan, želi da bude takva osoba, to je deo njegovog karaktera.

Ja poštujem njega, poštujem svakog. Ja nemam problem s tim, neka priča šta god želi. Da li pokazuje poštovanje u meri koji pokazuju drugi?

POJEDINI TURISTI OTKAZUJU LETOVANJE U CRNOJ GORI: Užasan prizor, pojavile se slike (FOTO)

Ne! Ali to je njegov način komunukacije – iskren je Novak.Na kraju je podelio anegdotu iz ranijeg perioda.- Imao sam prilikuda ga ga upoznam pre nego što je krenuo sa navalom i talasom kritika na moj račun.Čak sam mu na US Openu pre pet godina kada su svi krenuli da ga kritikuju ponudio neku vrstu pomoći.

U smislu da može da se obrati meni jer sam i ja na početku karijere imao dosta kritika na svoj račun. Prolazio sam kroz neke situacije i eto od tog momenta se nešto promenilo. Komuniciramo isključivo kroz javnost.Nikada nisam imao takvu vrstu problema. Mene ne drži budnog preko noći kao što kažu Englezi niti imam razloga – rekao je Đoković.

Novak je dodao da na predstojećem Vimbldonu, gde brani trofej, ima najviše ambicije i da se nada da će ići do samog kraja.

– Uvek imam najviše ciljeve, nije to tajna, pa ni sada nije drugačije. Na vrhu sam ATP liste, branilac sam titule i nadam se da ću dogurati do kraja. Jedno su očekivanja, drugo realnost da tako kažem, i trudiću se da se što bolje pripremim – rekao je Đoković na terenu Teniske akademije Tipsarević na Zvezdari.

Đoković, koji je odlučio da propusti turnire na travi pre Vimbldona, kaže da će imati dva egzibiciona meča u blizini Londona. Jako je bitno da se spremim za travu, specifična je i potrebno je vreme da se prilagldim – poručio je srpski as.

         

(Dnevne.rs /Izvor: M. D. Blic)