TUGA DO NEBA: Ovo je pripadnik MUP-a koji je umro od korone, Radovan iza sebe ostavio suprugu i dve ćerke (FOTO)

Foto: Informer

 Reč je o nenadoknadivom gubitku za Ministarstvo unutrašnjih poslova. Radovan Tijanić je u našem timu bio poznat kao izuzetan profesionalac, požrtvovan radnik i veliki borac za informacionu bezbednost Srbije – rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

PAO U NESVEST

Prema saznanjima, Radovan je bio dijabetičar. U prošli ponedeljak se onesvestio kod kuće, ali nije želeo da izostaje s posla.

Ponovo mu je pozlilo u kancelariji, hitno je prebačen u bolnicu, međutim, virus je bio jači od njegovog organizma i napora lekara.

– Bio je dobar, vredan i tih čovek koji je 34 godine bio posvećen svom poslu. Bilo mu je suđeno da sa radnog mesta ode na put bez povratka – pričaju njegove kolege iz sektora za analitiku.

Premijerka Ana Brnabić najavila još restriktivnije mere

Odmah pošto je Radovan prebačen u bolnicu, hitno je reagovao načelnik beogradske policije Milan Stanić, koji je naložio dezinfekciju prostorija, a sve zaposlene poslao u kućnu izolaciju.

Tijanić je iza sebe ostavio suprugu, koja je spremačica u MUP, i dve ćerke. Jedna je student Pravnog fakulteta, a druga dete sa Daunovim sindromom, koje ne može o sebi samostalno da se brine. Porodica je u šoku posle stravičnog gubitka.

– Policijski sindikat Srbije, čiji je Tijanić bio član od osnivanja, u saradnji sa MUP, pomoći će njegovoj porodici, koja je ostala bez stuba kuće i u nezavidnoj je finansijskoj situaciji – kaže predsednik tog sindikata Veljko Mijailović.

I on ističe da je pokojni Tijanić bio kolega za primer, čovek kojem je posao bio iznad svega.

Pripadnici policije su od uvođenja vanrednog stanja veoma opterećeni. Zbog toga apelujem na građane da se pridržavaju mera koje je propisala Vlada Srbije i da nam na taj način olakšaju posao.

korona

Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Posebno tu mislim na ljude koji treba da budu u samoizolaciji i koje policija redovno proverava. Svako kršenje propisa je nama teret više – poručuje Mijailović. Dobra saradnja naroda i države sada je najbitnija.

– Korona virus se već uvukao u redove policije, o čemu je govorio i direktor Vladimir Rebić. Ukoliko to postane masovno, a sve zavisi od ponašanja civila i njihove discipline, svi ćemo biti u ogromnoj opasnosti. Sada smo svi na istom zadatku – naglašava Mijailović.

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanovic Batut”: 011 2684 566

Napominju da su policija i vojska u prvim redovima odbrane od opakog i nevidljivog neprijatelja, da zaštitne opreme ne manjka, ali da su oni ipak svakodnevno u kontaktu sa potencijalno zaraženim osobama.

– Neka tragična smrt našeg kolege Radovana bude velika opomena svima. Poruka koja do daljeg važi je jasna: “Ostanite kod kuće” – poručuje Mijailović.

 

(Dnevne.rs, Republika)