TUGA DO NEBA: 3 mala bela sanduka pokopana u istoj grobnici, i nebo plakalo za žrtvama požara (FOTO)

MOLITVA

Foto ILUSTRACIJA: Dnevne.rs /pixabay

Kada je tužna povorka sa telima Nikoline (4), Nikole (2) i osmomesečne Isidore, krenula ispred kapele na seoskom groblju, prolomio se pljusak. Niko u tužnoj koloni nije mogao da zaustavi suze

SIVI oblaci prekrili su u utorak po podne nebo iznad Vajske, a kada je tužna povorka sa tri mala bela sanduka, sa telima Nikoline (4), Nikole (2) i osmomesečne Isidore, krenula ispred kapele na seoskom groblju, prolomio se pljusak.

[adsenseyu5]

Nezaustavljivo je kiša kvasila lica i mešala se sa suzama ucveljenih roditelja, majke Marije Stefanović, oca Zorana Ramadana, rodbine, prijatelja i komšija koji su došli da na večni počinak isprate mališane stradale u požaru.

POLICAJAC VLADIMIR SAVIĆ OTKRIVA: Zoran Marjanović je ubica, otac i brat pomagači! EVO ŠTA JE MOTIV! (INFO)

Tugu i suze zbog velike tragedije, dosad nezapamćene u ovom kraju, niko nije mogao da sakrije. Plakalo je i mlado i staro, proklinjući zlu sudbinu i nesreću koja je u trenu iz roditeljskog zagrljaja zauvek otrgla njihova čeda.

Iznemogli od bola, majka Marija i otac Zoran, pogleda prikovanog za raku sa tri mala bela sanduka, tužnim jecajima su se zauvek oprostili od svojih mališana koje nisu uspeli da spasu iz plamene buktinje, u koju se za čas pretvorio njihov podstanarski dom.

Troje malih Ramadanovih, nastradali su zajedno, u trenu, a zajedno i počivaju u istoj grobnici na seoskom groblju u Vajskoj. U raku je najpre spušten beli kovčeg sa telom najstarije Nikoline, zatim Nikolin, a u sredini između njih, večno će počivati Isidora, njihova najmlađa sestra.

[adsenseyu1]

Opraštajući se poslednji put od najmlađih sugrađana, nad rakom sa tri mala bela sanduka, Žika Petković, meštanin je podsetio da su Nikolina, Nikola i Isidora stradali u trenu u strahovitom požaru.

– Detinjstvo im je prekinula vatrena neman, protiv koje niko nije mogao da se izbori – kazao je Petković. – Ucveljenim roditeljima jedino preostaje da tuguju za njima, a bol za izgubljenom decom, svakim danom će biti sve veća.

Nikolina (4), Isidora (8 meseci) i Nikola (2)

Vajska, kazao je Petković, ne pamti ovakvu tragediju, i nema meštanina koji nije zaplakao zbog strašne sudbine koja je zadesila troje mališana.

MALIŠANI SE UGUŠILI

TROJE mališana je umrlo zbog trovanja ugljen-monoksidom, pokazali su rezultati obdukcije urađene u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Tačan uzrok požara u kući sa brojem 25 u Štrosmajerovoj ulici u Vajskoj tek treba da utvrde veštaci Nacionalnog kriminalističkog centra, odeljenja u Novom Sadu i Beogradu.

(Dnevne.rs /Izvor: Novosti)

[adsenseyu4]