TRAGEDIJA KOJA JE ZAUVEK OBELEŽILA ŽIVOT GOLMANA DANIJELA SUBAŠIĆA: Sudbina je htela da baš on ispuca KOBNU LOPTU! Od tada svaku pobedu posvećuje poginulom saigraču čiji lik nosi na majici ispod dresa (FOTO)

golman

Foto: Reuters

Junak hrvatske reprezentacije Danijel Subašić svaku pobedu posvećuje tragično nastradalom saigraču Hrvoju Ćustiću koji je preminuo pre deset godina.

Subašić je posle pobede ned Danskom i plasmanom u četvrtfinale spojio ruke i pogledao prema nebu, jer je ovu pobedu posvetio tragično nastradalom prijatelju Hrvoju Ćustiću, čiji lik nosi na majici na svakoj utakmici otkako je pre deset godina poginuo.

“Moj Hrvoje će zauvek biti uz mene, i to ne samo na majici, nego i u srcu”, rekao je nedavno Danijel Subašić.

Pre deset godina fudbalski svet potresla je tragedija povodom smrti fudbalera Zadra Hrvoja Ćustića koji je preminuo od posledica frakture lobanje i izliva krvi u mozak kada je na prvenstvenoj utakmici između Zadra i Cibalije glavom udario u betonsku ogradu terena.

Sudbina je htela da baš Subašić ispuca loptu za kojom je Hrvoje krenuo i to je bio dan koji je Subašiću promienio život. Danijel i Hrvoje su zajedno odrasli i zajedno su krenuli da treniraju fudbal.

JAKA PORUKA: Ako uzimate kovanice koje nađete na ulici, to znači samo jedno!

“Njih dvojica su bila poput braće. Danijela sam zato uvek doživljavao kao sina. Veselim se svakom njegovom uspehu”, govorio je Svetko Ćustić, otac pokojnog igrača Zadra Hrvoja Ćustića.

“Nikad ga neću zaboraviti. Majica je uvek uz mene”, svaki put podseti hrvatski golman.

(Dnevne.rs /kurir.rs /Izvor:  kurir sport)