TAJNA KINESKE MEDICINE: Podmlađuje, mnoge bolesti nestaju, a vi ste zdravi, raspoloženi i puni energije (UPUTSTVO)

kocke

Foto: pixabay /dnevne.rs

Ako redovito stavljate kocku leda na ovo mesto, Kinezi kažu da se organizam pomlađuje, mnoge bolesti nestaju, a vi ste zdravi, raspoloženi i puni energije.

Ovo mesto se nalazi između tetiva u predelu vrata, konkretno na potiljku gde je rupica u kojoj se sjedinjuju glava i vrat.

Ovde se nalazi točka, koja se u kineskoj akupunkturi zove Feng fuu ili utočiste vetra.

Metoda se sastoji u sledećem: Lezite na stomak (ili sedite) i stavite 1 kocku leda (otprilike 2×2 cm) na tačku Feng fu (u rupicu na potiljku) i držite je tako oko 20 minuta. Kocka leda se može fiksirati zavojem, maramom, itd.

[adsenseyu5]

Raditi to redovno, sa pauzama od 2-3 dana, ujutro na tašte i uvečer, pred spavanje. Prehlada kod ove procedure nije moguća.

U početku može da bude prisutan osjećaj hladoće, ali za 30-40 sekundi osjeća se priliv topline na točku delovanja. Prvih nekoliko dana ćete imati osećaj euforije zbog oslobađanja endorfina u krvotok.

Šta postižemo kod redovnog stavljanja kocke leda na potiljak

* poboljšava se san *odlično raspoloženje i opšta vitalnost * odličan rad probavnog trakta * zbogom prehladama (led možete koristiti i kod povišene temperature) * uklanja glavobolju, zubobolju, bolove u zglobovima

Delovanje kocke leda na tačku Feng fu pomaže kod oboljenja * respiratornih bolesti *bolesti kardiovaskularnog sistema *neuroloških oboljenja sa degenerativnim promenama na kičmi * akutnih, gastrointestinalnih i spolno prenosivih infekcija * poremećaja rada štitne žlijezde * artritisa, hipertenzije i hipotenzije * bronhijalne astme * poremećaja u radu gastrointestinalnog trakta, pretilosti i neuhranjenosti * celulita (posebno u prevenciji i ranoj fazi) * poremećaja menstrualnog ciklusa i endokrine neplodnosti * psiho-emocionalnih poremećaja, stresa, kroničnog umora, depresije, nesanice

[adsenseyu1]

Strogo govoreći, delovanje na tačku Feng Fu ne leči, već vraća čoveka u fiziološki balans, pomlađuje telo i organizmu daje snažan životni impuls.

Izbegavati metodu ako ste trudni, imate pacemaker, epilepsiju i šizofreniju. U kineskoj medicini telo se posmatra kao energetski sistem, tako da se kroz akupunkturu i masažu može utecati na tok energije i funkcionalnu aktivnost organa.

(bosnjak)