SVI SMO U OPASNOSTI: Da li ste sigurni da tuđi problemi ne utiču na vas? (PSIHOLOGIJA)

kaciga
Jednoga dana miš je gledao kroz pukotinu na zidu farmera i njegovu ženu kako otvaraju neki paket.”Kakvu hranu bi to moglo sadržavati?” pitao se miš. Ali, kad je otkrio da je u pitanju mišolovka, bio je užasnut.

Trčeći kroz dvorište farme, upozoravao je ostale vičući: “U kući je mišolovka, u kući je mišolovka!”.

Kokoš, kvocajući i čeprkajući, podiže za trenutak glavu i kaže: “Gospodine mišu, to je ozbiljan problem za tebe, ali nema baš nikakve posledice za mene. Ja se zbog toga ne mogu uzrujavati.”

Gde grešimo: Šta nedostaje u rečenici „poželi i ostvariće ti se“?

Miš se ožalošćen okrene prascu i vikne: “U kući je mišolovka, u kući je mišolovka!”

Prase je saosećalo s njim, pa mu reče: “Dragi mišu, vrlo mi je žao, ali ja tu ne mogu ništa učiniti osim moliti. Budi siguran da si u mojim molitvama.”

[adsenseyu1]

Miš tada krenu prema kravi pa joj reče: “U kući je mišolovka, u kući je mišolovka!”

Krava odgovori: “Žao mi je, mišiću, zbog tebe, ali s mog nosa neće faliti koža.”

Tako se miš vratio odbijen i pognute glave u kuću kako bi se sam suočio s farmerovom mišolovkom.

Te noći začuo se čudan zvuk u kući, identičan zvuku kad mišolovka uhvati svoj plen. Farmerova žena požurila je da vidi šta se dogodilo. U mraku nije videla da je mišolovka uhvatila rep otrovne zmije. I, zmija ju je ugrizla.

Farmer ju je brzo odvezao u bolnicu i kući se vratila sa visokom temperaturom. Poznato je da se visoka tempertura lečila svežom kokošjom supom, pa je farmer zbog toga morao zaklati kokoš.

NESREĆNI STE? Ukoliko je vaš odgovor pozitivan, pročitajte ovaj tekst! (PSIHOLOGIJA)

Ali, bolest njegove žene nije jenjavala, pa su je došli posetiti prijatelji i rođaci. Da bi ih nahranio, farmer je morao zaklati prase.

Farmerova žena, na žalost, nije se oporavila. Umrla je. Došlo je toliko ljudi na njenu sahranu da je farmer morao zaklati i kravu kako bi osigurao dovoljno mesa za sve njih.

Miš je to sve gledao s velikom tugom kroz svoju pukotinu na zidu.

Zato, kad sledeći put čuješ da se neko suočio s problemom i misliš da se to tebe ne tiče, seti se ove priče, i znaj, kad je jedan od nas ugrožen, svi smo u opasnosti.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Balkanspress.com)