Svega mi je dosta, obruč me steže, nema povratka: Ovo su poslednje reči Tošeta Proeskog (VIDEO) (INFO)

pevac
Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, pakovanja. Putovanja u Zagreb, pa nazad, putovanje u Australiju… Svega mi je preko glave, tužno je rekao pevač

Mladi pevač Toše Proeskitragično je preminuo pre osam godina, 16. oktobra, u 6.20 sati.

26-godišnji Toše vozio se kao suvozač u svom automobilu na autoputu kod Nove Gradiške, kada je došlo do kobnog sudara.

Putovao je u Zagreb, na snimanje dva spota, a nekoliko sati pre smrti gostovao je u makedonskoj TV emisijiVrteleška. Inače veseo i pozitivan, Toše je tokom razgovora bio vidno neraspoložen, umoran i ispričao je kako se teško nosi sa slavom.

[adsenseyu5]

Na pitanja voditeljke odgovarao je ovako:

Zar ne želiš malo da se skloniš od svega?

“Želim ali ne mogu. Mašinerija me stavila, kako kažu, u bubanj i gotovo. Nema povratka. Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, pakovanja. Putovanja u Zagreb, pa nazad, putovanje u Australiju… Svega mi je do ovde”, pokazao je Toše rukom preko glave i dodao:

“Pravim greške kao svaki normalan čovek svakodnevno. Nisam bezgrešan, svetac, niti anđeo, daleko sam od toga, ali sam daleko i od ružnih priča koje mi se pripisuju otkad sam poznat.”

Foto: Kurir / Dado ĐilasFoto: Kurir / Dado Đilas

Pevač je rekao i da ima strah da ga devojke žele samo zato što je slavan, a ne gledaju kakav je zaista.

“Nije to prijatno… Ni novac, ni automobili niti išta drugo nije presudno za ljubav… Znam koje su prave vrednosti. Želim takvu devojku.”

Sve svoje slobodno vreme poslednjih meseci koristio je da ode u Kruševo i druži se sa starim prijateljima, kojih je imao puno.

“To me jako spušta na zemlju. Ne verujem u nova prijateljstva jer sam imao loše iskustvo, sa starim prijateljima sam siguran”, zaključio je on.

[adsenseyu1]

Pokazao je voditeljima kako je baš nedavno povredio koleno, jer je sa lokalnim klubom igrao odbojku. Ispričao je i da mu smeta prebrzi tempo života, obruč koji je oko njega.

“Želim u šetnju, u kupovinu, uveče u kafić, ali ne mogu. Pre desetak dana šetao sam ispred izloga i shvatio da više od šest-sedam godina nisam izašao, prošetao gradom i rekao: Ovo mi se sviđa. Ući ću i kupiti. Misliš da ne želim? Želim kao i svi normalni ljudi”, obratio se tužno voditeljki.

Foto: ProfimediaFoto: Profimedia

Pričao je o svojim roditeljima kao velikim životnim uzorima. Ljiljanu Petrović nazvao je drugim majkom i rekao kako je sretan što je uz njega.

Na pitanje da li je zaljubljen nije odgovorio jer, kako je rekao, “želi da zaštiti bar jedan deo života”. Na pitanje u kakvom je odnosu sa rukometašicom Andrijanom Budimir postalo mu je neprijatno.

“Često smo zajedno. Kao prijatelji. Vreme čini svoje. Ako bude novosti,obavestiću vas na vreme.

Voditelji su mu poželeli srećan put do Zagreba, ugodno snimanje novog spota, a on se nasmejao i ispravio ih da se radi o dva spota.

“Ti znaš koliko te volim. Zlato moje, čuvaj mi se!”, rekla je pevaču dirnuta voditeljka i izgrlila ga, pa dodala: Nemoj da deliš energiju na sve strane.

“Moram”, kratko je odgovorio Toše na samom kraju i otišao zauvek.

(jutarnji.hr)