STRAVIČNA TRAGEDIJA U ZVEČANU: Izrešetan nosio ranjenog brata (INFO)

braca

Foto: novosti

Nikola Anđelković (19), koji je upucan prošle subote u Zvečanu, podlegao povredama. Đorđe Anđelković u teškom stanju. Porodica mu ne govori za tragediju

ĐORĐE je odmah potrčao da zaštiti brata. Ipak, njegov imenjak je ponovo pucao, ispalivši čak sedam metaka. I sam teško ranjen u predelu grudnog koša, noge i slabinskog dela, Đorđe je nosio Nikolu nekoliko stotina metara do Doma zdravlja, i tu je pao. Na kraju ni to nije bilo dovoljno da ga spase.

Ovako nam je u četvrtak uz suze i jecaje ispričala Zorana Aćimović, tetka devetnaestogodišnjeg Nikole Anđelkovića iz Zvečana, koji je u noći između srede i četvrtka, u Kliničkom centru u Kragujevcu, preminuo od posledica ranjavanja. On je stradao u pucnjavi koja se dogodila prošle subote u Zvečanu oko dva sata posle ponoći. Tada su na njega i njegovog brata Đorđa (21), koji je slavio rođendan, pucala dva devetnaestogodišnjaka – Petar P. i Đorđe S., takođe iz Zvečana.

– Njegov najveći “greh” je to što je bio prepametan, prelep i predobar – nastavlja u suzama tetka Zorana. – Bio je iz ugledne i poštovane porodice, a na njega je pucao vršnjak, bivši drug, koji je tokom odrastanja često spavao kod njega.

[adsenseyu1]

 

Rasli su zajedno ali su im se putevi razišli. Nikola je bio odličan đak, spremao je prijemni za fakultet, dok se njegov vršnjak Petar P. (19) očigledno opredelio za drugačiji život povezan sa nasiljem i narkoticima.

Strašnu vest, u četvrtak su svi skrivali od starijeg Anđelkovića, kako mu ne bismo pogoršali ionako teško stanje. On se trenutno nalazi na lečenju u bolnici u Kosovskoj Mitrovici i prema poslednjim informacijama, stanje je stabilno. Navodno, sukobu je prethodila rasprava mladića koji su se poznavali.

– Petar je pucao na Nikolu i to iz čistog hira, jer je prethodno, kako smo saznali, čitavog dana po Zvečanu pričao kako će ubiti nekog drugog dečka – rekla nam je tetka Zorana. – Kada ga je Nikola, pošto su ranije bili drugari, pitao zašto preti njegovom poznaniku, Petar je potegao pištolj i sa pola metra razdaljine pucao mu u glavu. Kada je Nikola pao, ni to mu nije bi dovoljno već ga je “overio” metkom u stomak.

Petar P. i Đorđe S. su pred istražnim sudijom izjavili da nisu bili svesni svojih postupaka, jer su bili pod dejstvom narkotika.

DANAS SAHRANA

UBIJENI mladić će danas biti sahranjen na groblju Korilje nadomak Zvečana.

– Đorđu ne smemo reći ni za sahranu, a kada odlazimo u bolnicu presvlačimo u kolima crninu, kako ne bi shvatio šta se dogodilo. Ipak, on kao da prati svaki gest i izraz na našim licima – priča mladićeva tetka Zorana.

Poznanici porodice Anđelković ističu da je ubijeni mladić iz ugledne porodice i da su Đorđevi i Nikolini roditelji dobri ljudi i intelektualci.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: D. ZEČEVIĆ /Novosti)