STRAVIČAN SNIMAK IZ BiH: Islamisti pale zastavu Srbije uz pesmu „Tigrovi Bosne“ (VIDEO)

bosna

Foto: Facebook / screenshot

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak, na kojem su prikazana dvojica muškaraca u BiH dok pale zastavu Srbije

Na snimku se vide dve naouružane i maskirane osobe kako u jednoj ruci drže zelenu zastavu s arapskim natpisom i ratnu zastavu Armije RBiH, dok pale zastavu Srbije.

[adsenseyu6] —Tokom snimka se čuje i pucnjava, ali se ne vidi da li oni pucaju iz automatskih pušaka koje drže u ruci ili puca neko treće lice.

Snimak je objavljen na fejsbuk stranici „Republika Bosna i Hercegovina“, a oni su naveli da su snimak dobili u inboks.

U pozadini snimka se čuje pesma „Tigrovi Bosne“ u kojoj se poziva na rat.

Jedan od stihova ove pesme glasi: „Bosno moja, samo zovi, svi smo spremni na tekbire, da se naša srca smire, uz ezane s minareta, dolazimo s kraja svijeta”.

Vulin: BiH da sprovede istragu o spaljivanju zastave

– Srbija od Bosne i Hercegovine očekuje da u najkraćem roku sprovede istragu o spaljivanja srpske zastave – poručio je danas ministar Aleksandar Vulin i istakao da će, u suprotnom, to učiniti nadležne službe Srbije.

Ocenivši da je spaljivanje srpske zastave uz pevanje terorističkih pesama “nečuvena provokacija i uvreda”, Vulin je Tanjugu rekao da od nadležnih u BiH očekuje da sprovedu istragu i da izveste Srbiju da li se taj incident odigrao na prostoru BiH, ko je odgovoran i koji su dalji koraci prema ljudima koji, ističe, otvoreno propagiraju mržnju prema Srbima i Srbiji.

– Ukoliko to ne urade, mogu biti potpuno sigurni da će nadležne službe Srbije učiniti sve da do istine dodjemo mi – rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Srbija neće ponovo čekati godinu dana da se sazna istina o tom slučaju, kao što se čeka da se sazna ili ne sazna ko je pokušao da ubije predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici.

– Nema potrebe da čekamo još godinu dana da saznamo ko je spaljivao srpsku zastavu i pretio čitavom srpskom narodu – naveo je Vulin.

Navodeći da je malo većih uvreda koje jedan narod i zemlja mogu da dožive nego što je spaljivanje zastave, Vulin je rekao da je srpska zastava svetinja naroda i simbol svega za šta su naši preci živeli, kao i slobode zbog koje Srbija živi.

(Dnevne.rs /Izvor: G. Obradović. Blic)

[adsenseyu1]