”STRAŠNO JE OVO ŠTO SE DOGODILO”: Rodbina i prijatelji poginule tinejdžerke ogorčeni zbog GNUSNOG POTEZA VOZAČA (17) (FOTO)

smrt

FOTO: PRIVATNA ARHIVA / FACEBOOK

Ona je bila jedna predobra devojčica koja je imala jako težak život. Nametnuo joj je život da bude domaćica kuće u kojoj je živela, a uprkos tome i svemu što je zadesilo uvek je bila nasmejana i vesela. To je toliko milo stvorenje bilo, okruglih očiju i kovrdžave kose… Ona je bila čarobna.”

Ovim rečima prijatelji opisuju Milicu Pandurević (17), tinejdžerku koja je u ponedeljak u bolnici podlegla povredama zadobijenim u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju u selu Trbušnica kod Čačka. Do nesreće je došlo kada je automobil u kom je bila sa sestrom Teodorom P. (16) (na slici) i dvojicom drugara, sleteo sa puta.

U nesreći je takođe povređena i 16-godišnja Teodora koja je zadobila prelom kičme i lekari u Beogradu se sada bore za njen život.

milica

FOTO: FACEBOOK / PRIVATNA ARHIVA

Prema do sada poznatim informacijama, devojke su se u nedelju sastale sa dva druga i odlučile da se sa njima provozaju. Verovatno usled klizavog kolovoza i neprilagođene brzine, mladić koji je upravljao automobilom je izgubio kontrolu i sleteo s puta.

Nakon što se vest o Miličinoj smrti raširila, njena porodica, prijatelji i poznanici ne mogu da dođu sebi od šoka. Za Milicu imaju samo najlepše reči.

– Osnovnu školu “Đakon Avakum” je završila u Trnavi, to je malo mesto kod Čačka, posle je upisala Prehrambenu školu za kuvara. Igrala je u KUD “Abrašević” u Čačku… Dobra devojka, dobar prijatelj, veliki borac, vredna devojčica koja je veoma rano morala da se suoči sa životom – priča njena rođaka.

Milica je, kažu, rano ostala bez majke, a sav posao oko kuće i mlađe sestre preuzela je na sebe. Živela je sa ocem, babom i dedom, a obaveze odraslih koje su pale na teret devojčice nisu je sprečavale da uvek bude nasmejana i vesela.

– Nametnuo joj je život da bude domaćica kuće u kojoj je živela, baka i deka su joj dosta stari, ali je ona o svemu vodila računa – da opere, ispegla, skuva, pospremi… A opet uprkos svemu, vesela, nasmejana – nastavlja njena rođaka. I Miličin blizak prijatelj o njoj ima samo najlepše reči.

– Uvek se borila za sebe i trudila se da pomogne drugima, uprkos onome sto je snašlo u životu. Njoj je smeh bio odbrambreni sistem…Bila je duhovita i nekako posebna, iskrena i imala je mnogo dobru dušu – priča njen blizak drugar ali ne krije razočaranje zbog postupka jednog od mladića koji je bio sa njom u kolima.

Milica

FOTO: FACEBOOK / PRIVATNA ARHIVA

Kačio “storije” iz bolnice

Poseban bes izazvao je postupak mladića koji je bio sa Milicom u automobilu. Tinejdžer star 17 godina upravljao je automobilom po svemu sudeći bez vozačke dozvole, a u mestu gde je ograničenje 50 kilometara na sat, projurio je skoro duplo većom brzinom.

– Da stvar bude još gora dečko je kačio fotografije na “stori” na Instagram uz opise kako mu nije ništa i kako je prošao bez ijedne ogrebotine dok su se Milica i Teodora borile za život. To je tako jadno i bezobrazno da je svaka reč suvišna – ogorčen je prijatelj tinejdžerke.

             

(Dnevne.rs /Izvor: J. A., Blic)