Strahovi uništavaju štitnu žlezdu: Ovo je jedina vežba koja podstiče hormon sreće! (INFO)

lice

Foto: Dnevne.rs /pixabay

U nekim slučajevima ove bolesti simbolizuju razočaranje zbog neostvarene želje da od nekoga zavisimo, najpre od roditelja, a kasnije od partnera za kojim trčimo

Problemi sa štitnom žlezdom povezani su s razvojem, odnosno sazrevanjem. Predstavljaju veliku potrebu za širenjem, nezasitan apetit za životom, potrebu za uspehom. Doživljavamo ih kao da nas nešto guši ili steže oko vrata. Ipak, mogu biti i znak pohlepe i prekomernih očekivanja od sebe, piše Lovesensa.rs.

Bolesti štitne žlezde mogu da nam ukazuju da se bojimo da nešto pustimo. Baš kao što joj ime kaže, ona trajno pokušava da poveća spremnost na odbranu i zaštitu, zato ukazuje i na konflikte. U nekim slučajevima ove bolesti simbolizuju razočaranje zbog neostvarene želje da od nekoga zavisimo, najpre od roditelja, a kasnije od partnera za kojim trčimo. Simptomatologija ukazuje na potištenost, zadržavanje osećaja i strah od smrti.

[adsenseyu4]

Šta učiniti: Treba osvestiti potisnutu potrebu za rastom i širenjem. Da bismo to ostvarili, moramo da sepokrenemo, da pojačamo tempo, da budemo budni i da koristimo prilike koje su nam date, da se usudimo na borbu i da idemo do vrha. Tegobe sa štitnomžlezdom ukazuju na podvojenost između straha od smrti i velike volje za uspehom i delovanjem. Dobro je da priznate sebi i paniku, ali da ipak dopustite delovanje.

PROZOR

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Obolele bolest poziva da stanu u centar vlastitog života sa svim njegovim mogućnostima. Oslobodite energijuzarobljenu u bolesti i unesite je u životnu borbu! Smanjena funkcija štitne žlezde ukazuje na beg iz spoljašnjeg sveta, skrivanje iza debelih zidova i nedostatak uzemljenja.

Da bismo se bolje nosili sa životnim teškoćama, slavni nemački lekar i psihoterapeut dokor Ridiger Dalke nas savetuje da svaki dan koristimo vežbu osmeha.

[adsenseyu1]

Svaki put kad se osmehnemo, naše telo luči endorfine, tzv.hormone sreće, i zbog toga tumačenje naše stvarnosti može da postane pozitivno bez obzira na to kakve su okolnosti.

Probajte sledeću vežbu: Zatvorite oči, prizovite u sećanje situaciju u kojoj ste bili jako srećni i to vam sećanje izaziva osmeh. Zamislite kako osmeh dolazi iz dubine i ulazi u vaše oči i lice koje postaje nežnije, blaže.

Pošaljite osmeh u srce i zamislite kako se za njega otvara. Osetite kako se područje oko srca širi i opušta. Dišitemirno i ravnomerno i zamislite kako vaše srce širi nežnost. Završite vežbu i ponesite taj osećaj u dan.

Ako se, pak, suočite s nekom zastrašujućom situacijom, zamislite kako se smešite i pozdravljate strah. Tako vas strah neće opsedati i vama zagospodariti, nego će da protekne i da nestane.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor: Lovesensa.rs)

[adsenseyu2]