SRPSKI PASOŠ KRIJE TAJNU: Nećete verovati šta je u njemu skriveno (FOTO)

dokument
Na novim biometrijskim pasošima, kada se malo bolje pogleda, zaista možete uočiti nešto neočekivano

Novi biometrijski pasoši su odavno u upotrebi, a oko njih su već ispletene mnoge misterije i teorije zavere. Svaki dan imamo priliku da čujemo neka nova tumačenja znakova i brojeva na raznim dokumentima.

Skoro je, recimo, bilo priče o navodnoj skrivenoj poruci, ”modifikovanom masonskom oku”, na obaveznom dokumentu koji svaki građanin Srbije mora da ima, a koje se nalazi na novim ličnim kartama.

Ipak, postoji i jedna “teorija zavere” koja se pokazala kao istina. Na novim biometrijskim pasošima, kada se malo bolje pogleda, zaista možete uočiti nešto neočekivano.

[adsenseyu5]

Na prvoj strani srpskim, francuskim i engleskim jezikom napisano je ”PASOŠ”.

Na toj stranici se nalaze i lični podaci vlasnika (fotografija, ime, prezime i datum rođenja, serijski broj).

Foto: Telegraf

Međutim, na istoj toj strani na kojoj se nalaze vaši lični podaci, nalazi se nešto na šta retko ko obrati pažnju. U pitanju su reči naše himne ”Bože pravde”.

[adsenseyu1]

Potrebno je da otvorite tu stranicu i da se dobro zagledate i na toj stranici možete videti pisanim ćiriličnim slovima ispisane stihove himne.

Foto: Telegraf

Ono po čemu se još razlikuje od starog pasoša jeste to što ima sedam nivoa zaštite, što ga čini jednim od najmodernijih u Evropi. Novina je i nevidljiv čip sa biometrijskim podacima vlasnika, kao i naša himna koja nas razlikuje od ostalih zemalja i zbog čega je veoma teško zloupotrebiti pasoš.

(Telegraf.rs)