SRPSKI ISTORIČAR TVRDI: Kosovska priča će se završiti na isti način kao 1912. godine, kada Srbija pripaše MAČ

konkurs

Foto: Ministarstvo odbrane

Istoričar Jovan Deretić tvrdi da će problem Kosova i Metohije biti okončan ratom u kome će Srbija povratiti svoju teritoriju.

– Kosovska priča se ne može završiti na miran način. Kosovska priča će se završiti na isti način kao 1912. godine. Kada Srbija stane na noge i pripaše mač, drugog rešenje nema niti će ga biti – kaže Deretić.

On je rekao da će Rusija i Kina biti na strani Srbije jer će na taj način biti potisnute SAD sa Balkana.

NOVI UDAR NA DŽEP VOZAČA: Pooštreni pravilnik o tehničkom pregledu stupa na snagu, vozila starija od 15 godina pod posebnom lupom

– Ne znam da li će doći do globalnog rata ali mi ćemo biti prinuđeni da oslobađamo Kosovo oružjem. Kina i Rusija će biti uz nas, jer samo preko Albanaca Amerikanci mogu da dominiraju Balkanom – kaže Deretić.

Deretić kaže da projekat Velike Albanije i američke dominacije na Balkanu može da propadne samo vojnim savezom Srbije i Rusije.

Govoreći o Makedoniji, Deretić je rekao da će ona pripasti Bugarskoj ili da će Srbija ući vojno i u Makedoniju.

On u emisiji TV RAS govori o istoriji Srba i Slovena, tragovima Srba u Indiji i Iranu, sitorijskim zabludama i podmetačinama i drugim temama.

ALEKSANDAR VUČIĆ: „Srbija ne bi preživela još jedan rat“

Iako nas tome nisu učili u školi, Srbija je kolevka civilizacije. Arheloška nalazišta u Srbiji pokazala su da je na ovom prostoru bujala civilizacija mnogo pre Bliskog istoka a na teritoriji naše zemlje pored poznatog Lepenskog Vira i Vinče postoje i druga nalazišta koja dokazuju ovu tvrdnju.

(Dnevne.rs/Izvor: pravda.rs)

2 Comments on "SRPSKI ISTORIČAR TVRDI: Kosovska priča će se završiti na isti način kao 1912. godine, kada Srbija pripaše MAČ"

  1. Jer samo preko Albanaca Amerikanci mogu da dominiraju Balkanom – kaže Deretić.
    Pa da, od osam država Balkana, samo šest je u NATO…

  2. Radmilo Ristić | 12. маја 2018. at 08:33 |

    Da li vredi pripasati mač, kad protivnik pripaše bombe sa uranijumom!

Comments are closed.