SREBRENICA, NEMAČKI AMBASADOR I SRBI KAO “NOVI NACISTI”: Kad nam lekciju drži izdanak naroda koji je upalio gasne komore Aušvica

Bosna

Foto: Rojters, D.Ruvić

ODAVNO neko ovde nije izrekao podliji i istorijski perverzniji stav od nemačkog ambasadora. Tomas Šib nazvao je ubistva u Srebrenici, doslovce, “jednim od najgnusnijih zločina 20. veka”. Uz to, on traži da naša zemlja zauzme jasan stav da je reč o genocidu.

Teško je preći preko toga da nam lekciju drži izdanak naroda koji je upalio gasne komore Aušvica, izvodio đake na streljanje u Kragujevcu, vozio dušegupke po Beogradu… Zanemarićemo. Kao i ocenu o genocidu, krajnje diskutabilnu floskulu koja se dve decenije najgrublje zloupotrebljava za opravdavanje doktrine humanitarne intervencije koja je patentirana baš na Srbima.

Ekselencija u ovom slučaju nije ništa drugo do idealan tipl za zakucavanje projektovane teze o kolektivnoj krivici našeg naroda za sve što se desilo u krvavom ratu na tlu Jugoslavije. Naravno, svaka nevina žrtva u Potočarima zaslužuje naklon, ali Nemac vrlo dobro zna da se zločin u Srebrenici nikako ne može staviti u istu ravan sa pokoljem Jermena, uništavanjem Jevreja, strahotama Jasenovca, prahom Hirošime, stradanjem Tutsa u Ruandi.

MILO U PASIVNOJ SITUACIJI: Đukanović odlaže pitanje SPC i SRPSKIH SVETINJA, evo i do kada

Odigrao je, međutim, ulogu ogledala u kojem bi trebalo da se prepoznaju Srbi, od kojih je zapadna propagandna mašinerija napravila balkanske naciste. Jer, od denacifikovanog Šiba nema boljeg pozivara za našu katarzu pošto ne priznajemo da smo direktni Firerovi nastavljači.

DRAMATIČNE VESTI IZ HAGA! Sin RATKA MLADIĆA otkriva PRAVU ISTINU o tome šta se desilo njegovom ocu u ZATVORU

Uostalom ta simetrija između Rajha i Srbije već je izvedena u otadžbini ambasadora. U Memorijalnom muzeju nirnberškog suđenja mogla se 2013. videti slika Slobodana Miloševića i poster “Kosovo-genocid”. Nema šta, dobro smo mi prošli onog maja 1999. sa Martijem Ahtisarijem. Da Milošević nije pristao na sporazum, Beograd bi verovatno i bio sravnjen. Jer, novi nacisti su, valjda, zaslužili novi Drezden.

                 

(Dnevne.rs/Izvor: Milan Babović, Novosti.rs)