SRĐAN ĐOKOVIĆ OTKRIVA : Novaku su nudili državljastvo ove velesile! Evo kako im se ”zahvalio”

tenis

Foto: Tanjug/AP

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, gostujući u emisiji kod Milomira Marića na Hepi televiziji, ispričao je jednu anegdotu od pre nekoliko godina.

Srđan Đoković je uživo u emsiji otkrio kako je Novak imao priliku da dobije državljastvo Velike Britanije i zajedno sa Endi Marejem dominira u Dejvis Kupu u godinama koje su bile pred njima.

– Novakova majka i ja smo razgovarali sa Britancima. Njihova ideja je bila da upare Novaka i Mareja i da dugo vladaju tenisom i osvajaju Dejvis kup. Nudili su državljanstvo.

Ipak, Novak je Srbin, njegova bit je srpska. Nisam im to rekao odmah, već sam im rekao da ćemo razgovarati sa decom i da ćemo im se javiti – pričao je Srđan Đoković.

tenis

Foto: Tanjug/AP

Nole je tada imao samo 19 godina, ali je odlično znao šta želi. Ja sam došao i ispričao im sve to. Da će imati priliku tamo da žive i da imaju najbolje uslove na svetu.

Znate kakav je bio njihov odgovor? Nikakav. Pa, ne postoji ta sila da se promeni situacija. Mi smo Srbi i ostali smo Srbi do kraja – ispričao je do detalja Srđan.

           

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir sport)