SRBIN NA BICIKLU STIGAO do Kineskog zida, a tamo ga sačekalo “KOSOVO JE SRBIJA”! (FOTO) (INFO)

zastava

Foto: Facebook/ Драган Шибалић

Dragan Šibalić (32) iz Kraljeva se u aprilu ove godine na biciklu uputio ka Japanu, ali je odlučio da usput napravi predah u Kini

ragan Šibalić (32) iz Kraljeva, biciklista i avanturista, odlučio je u aprilu ove godine da na dva točka stigne do Japana, a trenutno se nalazi u Pekingu, nakon pređenih 10.427 kilometara, od ukupno 20.000.

[adsenseyu5]

Odlučio je da, kao i svaki stranac u Kini, poseti Kineski zid, a tamo je video nešto što ga je potpuno oduševilo.

Na Kineskom zidu, na jednom delu koji služi za ostavljanje poruka, ispisano je KOSOVO JE SRBIJA, a to je, prema njegovim rečima napisao neko iz Rusije.

Foto: Facebook/ Драган Шибалић

Inače, on je veliki navijač Partizana, pa se u Kini sreo i sa nekadašnjim igračima i trenerom Partizana Dankom Lazovićem, Aleksandrom Stanojevićem i Goranom Pandurovićem.

[adsenseyu1]

Osim što je proveo prijatne trenutke sa sportistima, Dragan kaže i da je Peking grad u kom prevaranata ima na svim stranama, počev od vozača čuvenih rikši, koji neretko traže i više novca nego što je potrebno, a taksisti neće da voze kada im se pokaže adresa, pa sve do devojaka koje služe da strance, koji im se učine bogatim, “navuku” u navodnu čajdžinicu u kom se čajevi prodaju po nebeskim cenama.

Foto: Facebook/ Драган Шибалић

Kao i svakom Srbinu, kada je video cene čajeva čitava priča mu se učinila sumnjivom, pa je na vešt način, uz izgovor da mora do toaleta, kako kaže “uhvatio maglu pa pravo na vrata”.

Jedino što možemo da kažemo je jedno veliko BRAVO, i da mu poželimo dosta sreće na ovom proputovanju!

(Marina Bojić /Telegraf)