SRBIN 3 DANA U KOMI: Nakon što je brutalno pretučen u Sutomoru, Stefan u bolnici reaguje samo na GLAS SVOJE MAJKE (FOTO)

pretucen

FOTO: INSTAGRAM / PRIVATNA ARHIVA

Rumljanin Stefan Novoselac (19) teško je povređen, i već tri dana je veštačkoj komi, nakon što ga je bez ikakvog razloga u četvrtak ujutro u Sutomoru u glavu udario njegov vršnjak Petar Vojvodić iz Bara, koji je posle napada uhapšen.

– Stanje mu je nepromenjeno i ne znamo šta će biti. Taj mladić ga je pretukao samo zato što je Srbin. Dok ga je tukao, sve vreme mu je psovao majku srpsku i seljačku.Otac mu je stigao u Crnu Goru, a trebalo je da idem i ja, ali me nisu pustili – priča Đuro Novoselac, stric povređenog mladića.

Po stričevim rečima, zbog zdravstvenog stanja, Stefan neće moći da bude prebačen u neku od bolnica u Srbiji ili Podgorici.

– Angažovali smo sve žive da nam pomognu. Majka ide u posetu kod njega i kad mu priča ili ga poljubi, vidi se da reaguje, pomera ruke i noge. Međutim, mora da ostane u toj veštačkoj komi dok mu ne bude bolje.

Teško nam je, ne znamo šta će biti. Napadačev otac je zvao mog brata, hoće da se vidi s njim – rekao je Stefanov stric, dodavši da njegov sinovac nije konfliktna ličnost i da se nikad nije potukao.

PRIMITIVNI I NECILIVIZOVAN POSTUPAK IZAZVAO BURU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Žena sa kesama došla do Rasine, a onda je uradila nešto što je sve RAZBESNELO! (VIDEO)

U Glavnoj ulici u Rumi, gde porodica Novoselac živi i ima kafić koji je otac nedavno preveo na Stefana takođe imaju samo reči hvale za povređenog mladića.

Stefan je završio Srednju poljoprivrednu školu u Rumi, i pomagao je roditeljima, pravili su kuću u jednom obližnjem mestu.

Prema za sada dostupnim informacijama, mladići iz Rume su prekjuče ujutro udarali u boksersku krušku u Sutomoru kada je naišao Vojvodić sa još dvojicom drugova. Iz samo njemu znanog razloga, nasrnuo je na vršnjake iz Bara. Prvo je udario S. G. i polomio mu donju vilicu, a zatim je Novoselcu zadao udarac u glavu.

Novoselac je pao i glavom udario u beton. Dalji napad su sprečili Đ. S. (20) i J. M. (20) iz Bara, drugovi nasilnika koji su ga obuzdali. Iako povređene glave, Novoselac je uspeo da ustane i sa S. G, kome je krvarila vilica, krenuli su ka smeštaju i kome se bili sa drugovima iz Rume.

Dok su se vraćali, Novoselac je nekoliko puta povraćao. kada su stigli u sobu, mladići su zaspali, ali se S. G. uskoro probudio i video da se Novoselac ne pomera.

Tada je alarmirao drugove pa su Novoselca, koji je i dalje bio u nesvesti odneli u Dom zdravlja, gde je navodno ustanovljeno da su mladići bili pripiti.

Ekipa Hitne pomoći pozvala je lokalnu policiju i ubrzo je identifikovan i uhapšen nasilnik Petar Vojvodić, koji je osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda i nasilničko ponašanje. Protiv njegovih drugova krivična prijava neće biti podneta jer su oni sprečili da još udara mladiće iz Rume.

(Dnevne.rs /Izvor: Blic)