Srbija tuguje za Kobi Brajantom: Voleo je Đokovića, psovao na srpskom, predvideo pobedu nad Amerikancima (VIDEO) (FOTO)

brajant

Printscreen: Twitter/@DjokerNole

Legendarni Kobi imao neskrivene simpatije prema srpskom teniseru

Legendarni Kobi Brajant, koji je poginuo u padu helikoptea u svojoj četrdesetprvoj godini, izuzetno je cenio najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića sa kojim se sretao u više navrata i kojeg je hvalio nebrojano puta, baš kao i Srbiju.

Cela planeta divila se iz sezone u sezonu maestralnim partijama košarkaša Los Anđeles Lejkersa, a posebno su ga voleli u Srbiji, jer je u više navrata umeo da pokaže neskrivene simpatije.

Brajant je posebno voleo i cenio Novaka, za kojeg je isticao da je jedinstven i da je u razgovorima sa njim puno naučio o sportu, načinu zdravog života i fizičkoj pripremi, po kojoj je Đoković jedinstven.

Kobi Brajant je oduševio srpske navijače i ljubitelje Novaka Đokovića i na poslednjem US Openu, gde je bio specijalni gost u studiju, a na pitanje voditeljke koje je glasilo “Rafa, Rodžer ili Novak”, Kobi je odgovorio:

– Oni su sveto trojstvo tenisa, ali Novak je moj čovek – bez razmišljanja je rekao petostruki NBA šampion.

Pojasnio je tada i zašto Nole, a ne Rafa i Federer.

– Imamo dobar odnos već dugo vreme. Moj bivši saigrač je Gasol, on je dobar sa Rafom, pa se znamo i to je bilo ok, Federer mi je poslao reket kad je čuo da igram tenis. Ali, Novak je moj čovek.

Kobi je otkrio da sa Đokovićem često priča o načinu na koji igrači u godinama moraju da misle o svojoj igri i održavanju tela u top formi.

– Mnogo je pripreme potrebno i analize meča, pogotovo protiv bržih i mlađih rivala. Pratiti tendencije, tako da se možeš pripremiti za ono što dolazi.

Novak i ja smo mnogo o tome pričali, jer je on u fazi da fizički više nije na nivou na kojem je bio i sada radi na tome da se prilagodi na igru u fazi kada njegovo telo više nije kao nekad – govorio je tada Brajant.

Uz to, bio je prvi koji je pred nedavno završeno svetsko prvenstvo prognozirao da Srbija može da pobedi Sjedinjene Američke Države, što se i desilo, doduše ne u borbi za medalje.

Da podsetimo, Brajant se oprostio od košarke na početku sezone 2015/2016 kada je odigrao svoju 20. sezonu u dresu Lejkersa i tada se od igre pod obručima oprostio porukom “Mamba out”.

 

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)