SRBIJA PLAČE UZ JEZIVE SCENE: Dari u Jasenovcu ubijaju majku i starijeg brata, a prizor koji je usledio je da srce prepukne (FOTO)

Jasenovac

FOTO: RTS/FILM “DARA IZ JASENOVCA” / Blic printskrin/ SCREENSHOT/

Film “Dara iz Jasenovca” privukao je ogromnu pažnju,

Malo ko je zadržao suze uz potresne scene kada maloj Dari ubijaju majku i starijeg brata.

Anja Stanić Ilić koja igra Nadu Ilić, majku malene Dare, u filmu je pokušala da sačuva sina da ih u logoru ne razdvoje, zbog čega su oboje izgubili živote.

Nakon toga mrtvu suprugu i sina ugledao je Darin otac koji nije imao priliku da ih sahrani, već se uz bol i suze oprostio

PROČITAJTE JOŠ

BUKNULO NOVO ŽARIŠTE KORONE U SRBIJI

Radnja filma “Dara iz Jasenovca” dešava se tokom Drugog svetskog rata, u periodu posle hrvatsko- nemačke ofanzive na Kozari, kada lokalno stanovništvo završava u koncentracionim logorima.

Među njima je i desetogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa.Užas koji će preživeti preko Jasenovca do logora Stara Gradiška učiniće da Dara odraste preko noći.Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a smisao njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.

Mnoga deca iz logora Stara Gradiška odvođena su u domove širom Nezavisne Države Hrvatske ili smeštana po porodicama, ali je veliki broj dece ubijen ili preminuo od posledica izuzetno teških uslova života u logoru. Darina sudbina je sudbina jednog deteta Kozare i kroz nju je ispričana sudbina dece Jasenovca.

 

Dnevne.rs, A.I.Blic

Be the first to comment on "SRBIJA PLAČE UZ JEZIVE SCENE: Dari u Jasenovcu ubijaju majku i starijeg brata, a prizor koji je usledio je da srce prepukne (FOTO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*