“SRBI SU NAOPAKI STVOROVI, NJIHOVA DECA SE NEĆE VIŠE SMEJATI”: Morbidne izjave “CIVILIZOVANOG ZAPADA” za vreme NATO bombardovanja

NATO

Foto: Telegraf, Tanjug/Rade Prelić

Pre 19 godina, u martu 1999. godine počela je NATO agresija na tadašnju SRJ.

Odluka o bombardovanju Srbije i Crne Gore doneta je, prvi put u istoriji, bez odobrenja Saveta bezbednosti UN. Naredbu je američkom generalu Vesliju Klarku, tadašnjem komandantu savezničkih snaga, izdao generalni sekretar NATO-a Havijer Solana.

Brojni svetski državnic NATO alijanse i i tadašnje uticajne ličnosti podržale su bombardovanje SRJ. Ovo su neke od najpozantijih izjava:

– Trebalo bi da bombardujete Srbe – rekao je Papa Jovan Pavle Drugi. Ove njegove reči bile su upućene predsedniku Klintonu tokom javnog pojavljivanja u Denveru.

– Srbi su narod bez zakona i bez vere. To je narod razbojnika i terorista – bila je izjava Žaka Širaka, tadašnjeg predsednika Francuske, za ručkom, juna 1995. povodom sastanka Šefova vlada država članica EU.

SVI KOJI SU BILI POD KOMANDOM VODNIKA PLAMENA SU PREŽIVELI: Heroj sa Košara je zarobio živog albanskog teroristu (FOTO)

– Molim se da se vatra nebeska obruši na Srbe – rekao je Otac Pjer, poznati francuski sveštenik – humanitarac, po povratku iz Sarajeva i posete Markalama 2, na svojoj konferenciji za štampu.

– Što se Srba tiče… To je danas jedan bolestan narod – general Žak Kot, bivši komandant UNPROFOR-a u Bosni i Hercegovini, Vojni mesečnik Difens nacional, jun 1997. u Pariz.

– Srbi nisu naročito pametni… Srpska deca se više neće smejati – Lorens Inglberger, bivši državni sekretar SAD.

– Srbi trguju ljudskim organima svojih žrtava kako bi obezbedili novac za svoj rat… Trebalo bi da đavolski bombardujemo Beograd – izjava Pola Džeksona, urednika lista „Kalgari san” za Fani star,13.oktobara 1992.

– Mi bismo trebali da Srbiju osudimo na karantin, sve dok se virus koji ona nosi ne izbriše – David Gompert, stariji direktor za Evropu u Savetu za nacionalnu bezbednost u vreme administracije Džordža Buša starijeg, Časopis „Forin afers”, jul-avgust 1994.godine.

 Srbe treba baciti na kolena – bila je izjava Klausa Kinkela, nemačkog ministra inostranih poslova, data 27. maja 1992.godine.

– Srbi su zločinački dupeglavci – reče Ričard Holbruk 6.novembra 1995.godine u „Njujorker”-u, kao tadašnji Klintonov emisar u Jugoslaviji.

NIKO NAS NE MRZI, UBIJALI SMO, ETNIČKI ČISTILI: Goran Ješić opravdava NATO BOMBARDOVANJE Srbije

– Srbi su dvodimenzionalan narod sa težnjom ka prostakluku… Životinje koriste svoje resurse znatno sređenije nego ovi naopaki stvorovi, čija pripadnost ljudskoj rasi je u velikom zakašnjenju – ser Piter Justinov, glumac i ambasador UNESCO-a, “The European” 10. jun 1993.

 Neka se Srbi podave u sopstvenom smradu – izjava Helmuta Kola, nemačkog kancelara, početkom 1998.godine.

– Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob. To je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva -Toni Bler, britanski premijer tokom NATO agresije na Srbiju 1999.godine.

– Ovo je borba između dobra i zla, a NATO neće dozvoliti da zlo nadvlada– Vilijam Koen, američki državni sekretar za odbranu, proleće 1999.

– Srbi sprovode teror i siluju albansku decu – Bil Klinton, američki predsednik, govor na proslavi 50-godišnjice NATO pakta u Vašingtonu, 23-25.april 1999.

POSLEDNJA PONUDA VAŠINGTONA: Udaljite se od Moskve i dobićete “neku vrstu” Velike Srbije?!

– NATO – srboistrebljivač „(DESERBIZATOR)”  – fasistička antisrpska reklama za sprej koji uništava gamad. Kanal + francuske TV.

– Srbe treba spokojno bombardovati, jer će sve brzo zaboraviti – Džejms Šej, portparol NATO.

ZAPAD PRETI ZBOG KOSOVA: Novi mehanizam pritisaka na Srbiju kako bi poklekla

– Prošle nedelje imali smo devetoro ubijenih Srba, ove nedelje – osmoro. To je jasan napredak – Bernar Kušner, Šef civilne misije UN na Kosovu i Metohiji u izjavi za TV ”France 2„ krajem marta 2000.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Intermagazin.rs)