SLAVOLJUB MUSLIN JE BIO U PRAVU! Vladimir Jugović OTVORENO o učešću Srbije na Mundijalu! (INFO)

utakmica

Foto: Tanjug/AP

Proslavljeni reprezentativac naše zemlje, Vladimir Jugović, potpuno otvoreno, bez dlake na jeziku, analizirao je učešće naše reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Legendarni “Juga” je za “Maxbetsport” pričao o smeni Muslina, igri Orlova na SP, Sergeju, Prijoviću…Jugović smatra da je veliki uspeh bio sam plasman na Mundijal, i da je smena selektora Slavoljuba Muslina bila greška.

“Uspeh je sam odlazak na Svetsko prvenstvo, to je velika stvar. Šteta samo što su urađeni neki radikalni potezi, poput smene selektora, postavljanje mladog trenera i podmlađivanje ekipe”, rekao je Jugović.

Na pitanje šta je to što nedostaje Srbiji, popularni Juga je dao zanimljiv odgovor.”Drago mi je kad vidim Urugvaj, Kolumbiju, Rusiju, Japan, kako igraju srcem i daju poslednji atom snage, što mi nije delovalo da je slučaj i kod nas.

Nedostaje mi kod nas ta agresivnost. Tako je bilo i dok sam ja igrao u reprezentaciji, pre moje, a i posle moje generacije. Nismo dovoljno fokusirani da napravimo rezultat”.

Proslavljeni fudbaler se osvrnuo i na “tumbanja” koja su nastala u ekipi pozivanjem Sergeja Milinkovića – Savića.

Mirjana je jutros pronađena mrtva u stanu: Pre samo 2 nedelje njoj je najbolji drug Jovan umirao na rukama od predoziranja na splavu (FOTO)

“Muslin je obrazlagao odluke o igranju ili neigranju pojedinih igrača. I bio je u pravu. Ja sam samo navijač, nisam tako stručan kao Muslin.

Bio sam dete, ali se sećam da su na SP u Španiji u timu zajedno igrali Šljivo, Pižon i Sušić. Nekada nije dovoljno samo staviti kvalitetne igrače. Tim je nešto drugo.” Jugović smatra da je Aleksandar Prijović morao više da igra.

“Vodila se velika polemika u vezi sa nekim našim igračima. Normalno je da je narod očekivao više od pojedinaca.

Što se Prijovića tiče, realno je trebalo više da igra. Trebalo je nešto da se promeni. Uostalom, on je svojim golom odveo reprezentaciju na Mundijal.”

Jugović pomno prati dešavanja na Svetskom prvenstvu i najveće šanse za trijumf daje pobedniku duela Brazil – Belgija i selekciji Francuske.

(Dnevne.rs /Kurir sport/Izvor: Maksbetsport)