“SINIŠA JE KUKAVICA, NIJE SMEO DA SE UBIJE”: Psiholog smatra da je Siniša Zlatić počinio zločin zbog posesivne ljubomore

masakr

Foto: Facebook, Telegraf

– Ubijao je sve koji su se našli u blizini njegove partnerke, jer ih je doživeo kao njene saučesnike koji njemu rade iza leđa – rekao je psiholog forenzičar, MIlan Kostić
[adsenseyu6] —Milan Kostić, psiholog forenzičar, smatra da je ubica iz Žitišta, Siniša Zlatić, počinio ovo monstruozno delo zbog osećanja duboke inferiornosti, zbog kojeg nije imao hrabrosti, da poput ostalih masovnih ubistva, izvrši samoubistvo na kraju.

Osnovni motiv jeste ljubomora, ali ne obična već posesivna, najteži oblik, jer je on svoju ženu doživaljavao kao sopstveno vlasništvo.

Iza te vrste ljubomore bio je osećaj inferiornosti, koju je on ljubomorom pokušavao da prevaziđe i prikrije.

U momentu zločina ispoljio se osvetnički karakter ljubomore, koji se kasnije proširio i dobio ogromne razmere – priča ovaj psiholog forenzičar za list Alo, pa dodaje:

Ubijao je sve koji su se našli u blizini njegove partnerke, jer ih je doživeo kao njene saučesnike koji njemu rade iza leđa. Tu odluku nije doneo u afektu.

On je najpre bio u kafani, zatim otišao po pušku koja je bila napunjena i moguće spremna za takvu priliku. Dakle, imao je vremena da razmisli.

Kostić ističe da je ubica imao svoja duboka uverenja, a da to što nije ubio samo svoju ženu i čoveka koji je to veče bio s njom, znači da je napravio osvetnički pir koji samo pokazuje koliko su ta uverenja bila proširena.

On nije imao hrabrosti da sam sebi oduzme život, upravo zbog tog osećaja inferiornosti, odnosno slabosti.

Za druge nije imao milosti, ali jeste za sebe, što dosta govori i o njegovom egoističnom karakteru.

Jedna od pretpostavki zašto je tako hladnokrvno ubio sve ljude koji su se tu slučajno zatekli može biti i to što se u Žitištu, u kojem je živeo, nije osećao kao svoj na svome, što to nije sredina u kojoj je odrastao, što je mislio da ga doživaljvaju kao stranca, kako je on možda njih video

Psiholog forenzičar je za kraj zaključio da Sinišino i Dijanino dete sada mora da dobije odgovarajuću brigu i negu, kako bi adekvatno preživelo težak period koji je pre dnjim i kako bi traume imale što manje posledice po njegovo odrastanje.

Foto: Facebook/Dijana Zlatic

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu1]