SAZNAJTE VAŠU SUDBINU: Na licu piše koliko ćete živeti (VIDEO)

bol

pixabay /dnevne.rs

 Zamislite da agent osiguranja dođe u vašu kuću i da uz beleženje vaše težine i krvnog pritiska, napravi fotografiju vašeg lica. I da vaše bore, fleke i neravnine, kada se ubace u kompjuter, mogu da izračunaju koliko dugo ćete živeti.

NEĆETE VEROVATI: Umesila je hleb, a kada ga je presekla, svi prisutni su bili u šoku (RECEPT) (VIDEO)

Autor projekta Džej Olšanski je ideju za projekat prepoznavanja lica dobio pre nekoliko godina tokom večere sa agentom osiguranja. On je za veoma kratko vreme morao da proceni izglede za preživljavanje ljudi, a metode koje se koriste su previše loše.

[adsenseyu1]

Tehnologija prepoznavanja lica se već dugo koristi prilikom potrage za kriminalcima ili da bi se otprilike odredilo kako nestalo dete izgleda kao odrasla osoba, ali uskoro bi ova tehnologija mogla da počne da se koristi i za ličnu upotrebu.

Grupa naučnika radi na sistemu koji bi analizirao izgled pojedinca zasnovan na načinu na koji njegovo ili njeno lice stari.

(Dnevne.rs /Blic)

[adsenseyu1]

1 Comment on "SAZNAJTE VAŠU SUDBINU: Na licu piše koliko ćete živeti (VIDEO)"

  1. Tako nešto se meni desilo. Pozove mene neka osoba iz lekarske ordinacije SIBINOVIĆ koja se nalazi u tržnom centru “Žir” Jagodina. Ispriča mi kako najnivijom metodom rade pregled krvnih sudova, kako je to jako pouzdana metoda, priznata u svetu, i eto doktorka Sibinović je nabavila to kompjutersko čudo i nudi mi pregled upola cene, valjda sam imala “sreće” da me Sibinović izvuče. Normalno ja poverujem, i prijavim sebe i muža za pregled. Pošto mi je muž prebrodio infarkt, ima ugrađen stent, zamolim ih da ako je nešto kako ne treba ne kažu njemu no meni, a ja ću ići dalje. Pregled se sastojao u merenju težine, visine i i unosu godina starosti u kompjuter, onda me stavili na neki jako neudoban krevet da legnem na leđa, prikaćili mi manžetnu za merenje pritiska, koja je povezana sa kompjuterom, i krenuli je merenje pritiska po ko zna koliko puta za 15 minuta. Ćista statistika, ništa od medicine. Sa mužem koji ide na kontole na svakih 6 meseci, ima svog lekara specijalistu, rekoše mi da je sve u redu, odlično čak više nego odlično, da se drži date terapije i da ide redovno na kontrole. Ja sam bila poslastica za doktorku Sibinović, mene je naplašila na pasja usta, krvni sudovi su mi kao krpe po njenom, srce mi je oštećeno, pitala se šta to meni dali, da nisam slučajno šećeraš, samo što nisam pandrknula po njenom, toliko mi je loše stanje. Imam 65 godina, i do tog pregleda ja sam bila zdrava osoba. Posle nje ja odem privatno kod kardiologa, uradi mi ultra zvuk srca i krvnih sudova, pregleda karotide i štitnu žlezdu i kaže mi da su moji krvi sudovi mnogo mlađi od mojih godina, uradim laboratoriju i ona je besprekorna. Kakve su namere Dr. Sibinović bile nije mi jasno, da li je u meni videla ovcu za šišanje, pa pokušala da me šiša ne znam, jedno sigurno znam grdno se prevarila.

Comments are closed.