Sale Đorđević u 3 reči objasnio šta misli o protivniku Srbije u 1/4 finalu! (INFO)

trener

Foto: AP/Tanjug

Selektor Orlova je imao jasnu poruku za Argentinu, Litvaniju i Hrvatsku
[adsenseyu6]

Pobeda nad Kinom definitivno je obezbedila četvrtfinale za košarkašku reprezentaciju Srbije čiji selektor Aleksandar Đorđević je zadovoljan ispunjenim ciljem.

Protivnik u četvrtfinalu još nije poznat, a ”kandidati” su Litvanija, Argentina i Hrvatska.

Ovo smo planirali i zacrtali kao prvi mali cilj, da izadjemo iz grupe. Čeka nas utakmica u kojoj nema štedenja, nema kalkulacija. Grupa iz koje nam dolazi protivnik je izjednačena.

Biće zanimljivo sutra. Kad bih počeo da se bavim kalkulacijama, glava bi me zabolela. A i ne razumem i ne bavim se. Spremni smo za svakog – rekao je Đorđević.

Na opasku novinara da sa strane deluje kao da ekipe iz druge grupe guraju jedna drugu na Srbiju,Đorđević je odgovorio: “Velkom (Dobrodošli). Tu smo”.

Veliko iznenadjenje je meni ta grupa i ti rezultati, ali košarkaški turnir na ovim Olimpijskim igrama je izuzetno, izuzetno jak – kazao je selektor.

O samom meču sa Kinom.

Momci su imali ozbiljan pristup i igra im je bila za svaku pohvalu. Bez obzira ko je bio protivnik, igrali su na pravi način, kao i sve utakmice do sada.

Na početku su bili malo ‘pod ručnom’, ali to je sve mentalno. Energija je sačuvana, minutaža rasporedjena – rekao je Djorđević.

Nikola Jokić je bio zadovoljan utakmicom i ističe da je timu trebala ovakva pobeda.

Na početku je bila neka da li trema, adrenalin, nervoza, a posle smo se razigrali i zabavljali.

Utakmica je bila sjajna i neću da kažem da je pobeda bila laka, ali nam je trebala jedna ovakva za dalje – rekao je Jokić.

On je takodje kazao da nije pratio moguće rivale u četvrtfinalu.

Foto: Tanjug/AP

Ne znam stvarno. Ali je sigurno ko god dodje da se neće lepo provesti. Daćemo maksimum i pokidati za tu jednu utakmicu, a u jednoj utakmici možemo da pobedimo bilo koga.

[adsenseyu1]

Selektor je rekao da ko god da dodje ne utiče mnogo na nas. Mi ćemo igrati svoju igru, a videćemo da li će to biti dovoljno – rekao je Jokić.

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu5]