SAHRANJENA NAJMLAĐA ŽRTVA MASAKRA U ŽITIŠTU: U belom kovčegu prekrivena cvećem zaspala je večnim snom (FOTO)

sahrana

Foto: Telegraf

Otac Petar, majka Gordana, sestra Jelena i brat Stevan sa dubokom tugom ispratili su najdražu ćerku i sestru. Reči nije bilo, one su suvišne, pogled je bio dovoljan

Tuga, lelek i suze odzvanjali su danas u Banatskom Karađorđevu, u blizini Zrenjanina. Najmlađa žrtva tragedije koja se odigrala u Žitištu, Jovana Popović (20) sahranjena je danas na Pravoslavnom groblju u svom rodnom mestu.

Nikada neću zaboraviti njen osmeh, bile smo drugarice zajedno smo odrasle. Jovana je volela muziku, romane, učila je vredno, život je bio pred njom – rekla nam je Jelena R. Jovanina drugaric iz detinjstva.

Foto: Telegraf

Njene drugarice iz internata u Zrenjaninu gde je Jelena završila srednju Ekonomsku školu ne mogu da se pomire da njihove drugarice više nema.

[adsenseyu6] —Jelena Gavranov iz Kikinde, rado se seća lepog vremena koje je provela sa Jovanom u Zrenjaninu:– Ujutru kada sam se probudila čula sam strašnu vest. Ne mogu da shvatim da je nema više, bila je sjajna devojka, vedra i pametna, puna života.Izvinite, ne mogu više da pričam. Pamtiću je po njenoj dobroti – ispričala je devojka.

Volela je štrumfove, uvek ću se sećati njene Štrumfete, imala je veliku lutku. Kada god je vidim setim se nje – rekla nam je Anja V. iz Krajišnika sa suzama u očima. Više nije mogla da priča.

Dušan Šijan, načelnik Srednjebanatskog okruga komšija porodice Popović kaže da se ovakva tragedija ne pamti.

Ovakva nesreća nije mogla da se predvidi, ovo su teški dani za sve.

Čovek koji nije imao dosije da ovako nešto učini, ko je to mogao očekivati. Noćas u ponoć proglašena je trodnevna žalost u Okrugu.

Porodica Popović je čestita i vredna familija koja živi od svoga rada, deca su pametna i vredna, otac i majka su je pošteno školovali, izašla je sa drugaricama i nikada se nije vratila.

Ovo je najstrašnija tragedija u Severnom Banatu – istakao je Šijan.

Ovo su nam potvrdili i meštani Banatskog Karađorđeva, slična tragedija se u ovom mestu nikada nije dogodila. Ne postoji domaćinstvo i osoba u ovom mestu koji ne tuguju za mladom Jovanom.

Osim tužnih zvukova, plača i puno boli, u ovom mestu danas više ničega nije bilo, preko hiljadu ljudi oprostilo se od divne devojke, ćerke, sestre, dobre prijateljice, uzorne studentkinje. Jedan mladi život surovo je ugašen, možda će vreme proći, ali žal za Jovanom nikada.

(Dnevne.rs /Izvor: D.S., Telegraf)