SADA JE I DEFINITIVNO: Pročitajte emotivno pismo Dženkinsa kojim se oprostio od DELIJA, SRBIJE i posebno RADONJIĆA (VIDEO)

kosarkas

FOTO: D. Žarković /sportski žurnal

Dženkins više nije član Zvezde. Ovo je njegov oproštaj

Sada je i definitivno. Čarls Dženkins posle dve godine napušta Crvenu zvezdu i narednu sezonu provešće u timu Armani džinsa, u italijanskoj košarci.

Amerikanac koji je pristao za srce navijačima Zvezde se pismo, baš kao što su to ranije radili košarkaši Partizana Lovernj i Vesterman, oprostio od svog kluba, Srbije i navijača.

– Ne mogu rečima da opišem koliko sam zahvalan na prilici da budem deo Crvene zvezde. Nikada neću zaboraviti iskustvo koje sam stekao u prethodne dve sezone.

[adsenseyu1]

– Pre svega bih voleo da se zahvalim stručnom štabu, treneru i saigračima. Hvala vam svima na lekcijama koje ste me naučili kako na terenu, tako i van njega. Hoću lično da se zahvalim Dejanu Radonjiću zato što mi je verovao i što mi je dozvolio da donosim odluke u važnim trenucima u bitnim mečevima. Pomogao si mi da sazrim i kao igraču i kao osobi i za to ne mogu dovoljno da ti zahvalim.

Foto: Marko Todorović

DUELI SA PARTIZANOM I MEGOM

– Sa mogućnošću da igram u Srbiji je došla šansa da budem na parketu sa sjajnim igračima u srpskoj ligi. Bez obzira da li je to bilo u derbijima sa Partizanom ili neizvesnim utakmicama sa Mega Leksom. Bilo je veliko zadovoljstvo biti deo srpske košarke.

[adsenseyu1]

ZAHVALNOST DELIJAMA

– Želim da zahvalim svakom navijaču ponaosob što je verovao u mene, bez obzira na to da li sam igrao dobro ili ne. Strast i intenzitet koju donosite svakoj utakmici je nešto što nikada neću zaboraviti. Smatram ‘Delije’ svojom porodicom i bilo je veliko zadovoljstvo igrati pred vama. Beograd će uvek biti moja kuća – zaključio je popularni Đenka.

(Telegraf.rs)