RUSIJA OŠTRO ODGOVORILA AMERICI: Rasparčali ste Jugoslaviju, napravili rat u Iraku, razdrobili Libiju, a nas treba da bude sramota???

Tramp

Foto ilustracija: Telegraf, Tanjug/AP

Izjava američkog predsednika Donalda Trampa o ciljevima SAD u Siriji i „sramoti“ Rusije nema nikakve veze sa realnošću – sramota treba da bude Ameriku zbog toga što je rasparčala Jugoslaviju, razdrobila Libiju, kao i zbog rata u Iraku, izjavio je šef Komiteta Državne dume Rusije za bezbednost i odbranu Leonid Slucki.

Trampovi motivi, kako je rekao Slucki, više su nego jasni – SAD žele da pripišu sebi pobedu nad terorizmom i istovremeno umanje učinak Rusije i njenih partnera kada je reč o pronalasku rešenja za sirijski krizu.

– To, međutim, nema nikakve veze sa realnošću. Rusija se, za razliku od SAD, u Siriji nalazi kako bi pružila pomoć u borbi protiv terorističke organizacije IS, čije je stvaranje, uzgred budi rečeno, inicirala Amerika svojom politikom na Bliskom istoku – rekao je on. Slucki je podsetio i da Rusija sve što čini u Siriji čini na zakonskim osnovama, na zvanični zahtev sirijskih vlasti.

VLAST SLOBODANA MILOŠEVIĆA TROVALA NAROD TOKOM BOMBARDOVANJA: Avram Izrael o tajni čuvanoj 19 godina

– Mi smo se borili i borićemo se protiv terorista, ne pokušavamo nasilnim putem da oborimo režim u skladu sa sopstvenim geopolitičkim interesima, dok je Amerika sve vreme pokušavala da rasturi zemlju na delove, ne mareći za njene građane – istakao je Slucki.

POTPUKOVNIK ŽIVOTA ĐURIĆ JE PRVA ŽRTVA NATO-a: Izgovorio je jednu rečenicu i poleteo poslednji put (VIDEO)

Prethodno je Tramp rekao da se SAD u Siriji nalaze samo sa jednim ciljem – da reše problem IS-a, nakon čega će se vratiti kući. Takođe je rekao da je „sramota“ to što Rusija i Iran čine u Siriji.

SVI KOJI SU BILI POD KOMANDOM VODNIKA PLAMENA SU PREŽIVELI: Heroj sa Košara je zarobio živog albanskog teroristu (FOTO)

– To što su Rusija, Iran i Sirija nedavno sproveli je humanitarni bezobrazluk. Mi smo tamo samo sa jednim ciljem – da rešimo pitanje IS-a i da se vratimo kući. U principu smo svoj zadatak ispunili, ali to što su te tri zemlje učinile je sramota – rekao je Tramp.

(Dnevne.rs/Izvor: Novosti.rs)