RODŽER FEDERER ‘OTKRIO’ KO JE BOLJI, ON ILI NOVAK ĐOKOVIĆ “Ma, samo izađite na ulicu i PITAJTE LJUDE O TOME!” (INFO)

tenis

Foto: Rojters

Rodžer Federer ili Novak Đoković? Pitanje ko je najbolji teniser svih vremena izaziva polemike širom planete, a o svemu je rešio da progovori čuveni Švajcarac, vlasnik rekorda po broju osvojenih grend slem titula (20), iza kog su i Rafel Nadal (18) i Nole (16) koji ga je ponovo pobedio u finalu Vimbldona. kao i u njihove dve prethodne tamošnje borbe za tron.

Upravo je o Novaku Federer i pričao, baš sa stanovišta “ko je, zapravo, bolji?”.

Upitan da li Đokovića smatra jednakim sebi, Federer je odbrusio: “Izađite na ulicu i pitajte ljude, pitajte teniske poklonike”.Malo se zamislio, pa dodao i sledeće: “Mislim, gledajte, svi znamo koliko je Novak jak i koliko to godina već traje. Naravno, svaka pobeda, svaki naročit trijumf, svaka serija – sve to dodaje težinu na njegov tas vage, tu nema nikakve sumnje”, istakao je švajcarski as.

Đoković bi, nastavi li u trenutnom ritmu (osvojio je četiri grend slema od pet poslednjih) mogao da dostigne Federerov rekord, ali Rodžer kaže da ga to baš i ne zanima previše:

Pre 16 godina Srđan Đoković je tražio investitore da ulože u Novaka, jedan čovek je nudio pomoć ali ga je odgovorio Boba Živojinović (VIDEO)

“Znate, to je nekada bila velika stvar. Ono, kada ste blizu vodećem. Kada ste recimo na dva grend slema zaostatka, ili eventualno izjednačite, pa povedete u toj trci. To je bilo baš veliko”, pričao je Federer o sebi, ne o Novakovoj “blizini”, a onda dodao i sledeće:

tenis

Foto: Rojters

“Sada je drugačije. Što je i normallno, trka se odvija na malo drugačiji način. Ja crpim motivaciju na drugim mestima.Ne iz toga da ostanem na prvom mestu, jer ja sam taj rekord već postavio. A ako neko drugi to uradi, dobro za njih. Uostalom, ne možete sve (rekorde) ni da sačuvate.

Nisam ni postao teniser zbog toga, zaista nisam. Želeo sam da osvojim Vimbldon, da imam tu dobre rezultate, da igram pred onom veličanstvenom publikom na Centralnom terenu, protiv igrača kao što su Novak, i tako dalje… Zato ja i igram tenis. Da, stvari su sada malo drugačije, ali ja sam stvarno zadovoljan nivoom na kome sam”.

             

(Dnevne.rs /Izvor: Darko Nikolić, Blic)