RAZORENO OMILJENO SRPSKO LETOVALIŠTE: Zemljotres zbrisao jednu od najlepših plaža na svetu (VIDEO)

plaza
Zemljotres jačine 6.1 stepen Rihterove skale izazvao je odron stena i pomeranje terena, što je potpuno razorilo plažu, koju su mediji poput CNN-a i Trip Advisor-a nekoliko puta do sad proglašavali jednom od najlepših na svetu.

U zemljotresu koji je u utorak pogodio priobalni deo Grčke nestala je plaža Egremni, na ostrvu Lefkada, jedno od omiljenih srpskih letovališta.

Zemljotres jačine 6.1 stepen Rihterove skale izazvao je odron stena i pomeranje terena, što je potpuno razorilo plažu, koju sumediji poput CNN-a i Trip Advisor-a nekoliko puta do sad proglašavali jednom od najlepših na svetu.

Epicentar zemljotresa bio je 13 kilometara zapadno od ostrva Lefkade u Jonskom moru, a u njemu je oštećen glavni put u jugozapadnom delu ostrva.

Prema rečima žitelja sela Atani, jedna žena iz tog sela nastardala je prilikom rušenja štale, ali policija za sada to nije potvrdila.

[adsenseyu1]

Pukom srećom, zemljotres se dogodio van sezone, jer bi u suprotnom odneo na stotine žrtava.Peščani predeo, koji je godinama unazad okupljao gomile kupača, nestao je u oblaku prašine.

Pogledajte šta je ostalo od ove plaže:

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs)