RAFI JE JUČE BILO “ŽAO ĐOKOVIĆA”… DANAS VIŠE NIJE! Nadal “okrenuo ploču” čim je stigao u Rim, OPTUŽIO Novaka da radi u LIČNOM INTERESU! (INFO)

tenis

Foto: Tanjug /AP

Rafael Nadal se vraća tenisu posle čak 7 meseci pauze, a Novak Đoković mu je konstantno u mislima

Nakon što je, govoreći o Noletovoj diskvalifikaciji sa US Opena, rekao da mu je “žao što je do toga došlo”, Španac je malo “promenio ploču”.

On je, naime, u Rimu “udario” po Đokoviću koji je rešio da sa brojnim kolegama formira Udruženje profesionalnih igrača tenisa (PTPA), koje bi van Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) i tamošnjeg Saveta tenisera trebalo da se bori za bolja prava aktera “belog spora”

Podsetimo, Nole je napustio Savet igrača u kome je bio predsednik i sa Vasekom Pospišilom pokrenuo inicijativu da se oformi nezavisno telo, svojevrsan sindikat igrača. Tim povodom su se obratili svim kolegama, brojni su se odazvali tom pozivu, ali ne Rafa i Rodžer Federer.

Sada je, došavši na rimski masters, Španac posle pomenutog “žao mi je Novaka”, o njemu i PTPA-inicijativi rekao sledeće:

“Razumem ja nezadovoljstvo pojedinih sportista koji su potpisom podržali taj predlog, ali postoje tu mnoga pitanja bez odgovora.

Uz to, mislim da ovo nije pravi momenat (za formiranje nečeg takvog)”, počeo je Nadal.

Tome je odmah dodao i sledeće:

“Čak i da nismo u situaciji u kojoj smo, mnogi detalji tu nisu jasni. A uz to, neke stvari nisu ni postavljene kako treba.

Na sve to, mi prolazimo kroz jednu svetsku krizu, u svakom aspektu te reči.Teška su ovo vremena za sve nas, za igrače, organizatore, celu tenisku turneju.

Trebalo bi da se držimo zajedno, a ne da svako od nas radi iz nekih svojih ličnih interesa”, rekao je Rafel Nadal i time indirektno optužio Đokovića da je izlaskom iz ATP-ovog Saveta igrača zapravo “gledao svoja posla”, a ne zajedničke ciljeve tenisera.

 

Dnevne.rs, Blic

Be the first to comment on "RAFI JE JUČE BILO “ŽAO ĐOKOVIĆA”… DANAS VIŠE NIJE! Nadal “okrenuo ploču” čim je stigao u Rim, OPTUŽIO Novaka da radi u LIČNOM INTERESU! (INFO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*