RAFA UDARIO NA FEDERERA: “Ti si ljubomoran na Novaka jer je gospodar tenisa!” (INFO)

tenis

Foto: printskirn /wikipedia

Legendarni španski teniser Rafael Nadal saopštio je za britanske medije da ceni Đokovića, i to pre svega kao drugara kojeg poznaje skoro ceo život.

Ipak neočekivano je napao Federera. Iako se znalo godinama da su Nadal i Federer u ozbiljno dobrim odnosima, Nadal se na pitanje britanskog novinara o rivalstvu Federera i Đokovića, osvrnuo sa osmehom.

“Đoković je gospodar Tenisa, prosto ponekad pomislim da je bolje da se povučem jer ništa ne vredi. Federer ima neki svoj pristup Đokoviću, uveren sam da je ljubomoran, ali onda se setim starog Federera i voleo bih da to nije tako” rekao je Nadal.

[adsenseyu5]

„Ogromna je razlika između Novaka i ostalih tenisera. Đokovića je nemoguće zaustaviti i sve što vam preostaje je da mu čestitate. A kada ste veoma dobri i ništa ne može da vas zaustavi, poput povreda… e, to je onda smrtonosna kombinacija“, rekao je španski teniser.

Rafa je 47 od svojih 67 titula osvojio na terenima sa šljakom kao podlogom, a upravo počinje taj deo teniske sezone, jer će se svi bitniji turniri igrati na šljaci. Prvi veliki izazov je Monte Karlo, u kome je Nadal osam puta u nizu osvajao trofej. Ipak, 2013. u finalu ga je pobedio upravo Nole, koji je i 2015. osvojio titulu, savladavši tada u borbi za pehar Tomaša Berdiha.

„U Majamiju sam morao da se povučem sa turnira zbog narušenog zdravlja, ali verujem da je to bila samo privremena slabost. Prosto sam dehidrirao. Svaki turnir je nova prilika za dokazivanje, a meni se u ovom trenutku sviđa i kako se osećam i kako treniram“, kao da najavljuje Nadal veliki povratak – baš na turniru na kome Nole brani titulu.

[adsenseyu1]

(Biritsh Telegraph)