PUTIN ZOVE: Da li želite da vidite srpske vojnike u Moskvi kako marširaju? (ISTRAŽIVANJE)

puska

Vlada Srbije još vaga hoće li prihvatiti poziv iz Moskve da i naši vojnici marširaju Crvenim trgom, na Paradi 9. maja, kada se obeležava Dan pobede nad fašizmom. Organizatori ceremonije još čekaju odgovor iz Beograda.

Iz ruskih diplomatskih krugova poručuju da još ima vremena da se Srbija izjasni. Ali u Vladi još niko ne zna da li će se i srpski vojnici naći na Crvenom trgu.

NA SE NAJEŽIŠ, PORUKA IZ RUSIJE: „Srbijo, sestro moja, nećeš nikada biti sama“ (VIDEO)

Nezvanično, kako je Srbija zemlja koja je pobednica u Drugom svetskom ratu, očekuje se da će prisustvovati proslavi.  Srbiju mogu da pokolebaju samo pritisci iz Amerike i EU, čiji predstavnici tvrde da su odnosi Srbije i Rusije suviše bliski, što ne odgovara spoljnoj politici Vašingtona i Brisela.

[adsenseyu4]

Domaćini su, kako kaže ministar odbrane Rusije, Sergej Šojgu, pozvali 16 vojnih jedinica “iz prijateljskih zemalja, kao i članica antihitlerovske koalicije”.

– Devet država potvrdilo je učešće. Rusija čeka odgovor još pet zemalja, dok su dve države odbile poziv – rekao je Šojgu. Kakva god odluka države da bude, sigurno je da će na svečanoj tribini 9. maja, pored 25 predsednika, prisustvovati i Tomislav Nikolić.

Ovogodišnja jubilarna parada biće jedna od najvećih do sada – na njoj će učestvovati više od 15.000 vojnika, oficira i pitomaca. Pre pet godina na paradi je bilo 11.135 učesnika.

[adsenseyu1]

(Blic)

10 Comments on "PUTIN ZOVE: Da li želite da vidite srpske vojnike u Moskvi kako marširaju? (ISTRAŽIVANJE)"

 1. Albert Preradović | 6. April 2015. at 18:05 |

  Da trebali bi otići na paradu pobjede obavezno!!!!!

 2. Sagledano sa svih aspekata, kada je vec i nama upucen poziv, bilo bi apsolutno pogresno ne prihvatiti ga. Prihvatanjem poziva i ucescem nase vojske na paradi pobednika, svima koji se dvoume receno bi bilo sve i znalo bi se da smo mi ti koji nikada svoju bracu ne izdajemo!!!

 3. Јасмина | 6. April 2015. at 18:34 |

  Добро је бити у друштву истинских пријатеља!

 4. Александар Радић | 6. April 2015. at 18:51 |

  Влада над Војском Србије нема ингеренције. Зна се ко доноси најважније одлуке: Председник!

 5. To nam je jedini pravi put!

 6. Sladjan Stojanovic | 6. April 2015. at 23:21 |

  obavezno otici

 7. alo bre . pa šta se čeka ??? Kreći bre , trčećim kooooraaaakom !!!

 8. OBAVEZNO ICI TAMO NAM JE MESTO

 9. Naravno I poneti znak: srp,cekic I petokraka! Samo sa RUSIMA cemo povratiti KOSOVO! Rusi ce zgaziti I Nemce I one preko bare I SVAKOG AKO TREBA!

Comments are closed.