PRODAVAC LUBENICA: Pustite me, već sam imao 2 infarkta. KOMUNALAC: Dobićeš i treći! (INFO)

voce

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Stalno je ponavljao: “Nastojaću da doživiš i treći infarkt” i na kraju se Vladan srušio i izdahnuo, u suzama priča supruga preminulog prodavca na Vidikovačkoj pijaci.
[adsenseyu6] —Pokojnog Vladana Marinkovića (55), prema rečima Ljiljane Beljić,dvojica komunalaca pokušala su da legitimišu kako bi mu napisala kaznu, posle čega je usledila žučna rasprava.- Ne znam šta im je zasmetalo.Za sve na ovoj pijaci imamo dozvolu, uredno smo sve plaćali. Navodno je paleta virila nekoliko centimetara.

Ovde prodajemo 14 godina, ni sa jednim komunalnim policajcem nikada nismo imali problem sem sa njim – priča nesrećna žena.

Komunalac G. B. je, ističe Ljilja, bio uporan da legitimiše njenog supruga, a kako nije uspevao, pozvao je policiju.

– Vladan mu je objašnjavao da je imao dva infarkta i da ne sme da se nervira. Međutim, ovaj mu je bez imalo stida poručio “da će doživeti i treći”.

Drugi komunalac je prišao mom mužu, uneo mu se u lice i zakačio ga ramenom. Vladan je pao i nije mu bilo spasa – priseća se Ljiljana.

Vladanov sin Miloš (20) pritrčao je ocu i počeo da viče na komunalce.

– Tada su ga obojica uhvatila za ramena i stegla. Hteli su i sina da mi biju.

Kaže, policija je par minuta nakon toga pristigla, kao i Hitna pomoć, koju su pozvali očevici.

Dok su lekari pokušavali da ga reanimiraju, ova dvojica su sela u kola i pobegla. Nisu našli za shodno ni da priđu da vide kako je.

Samo sam ga pitala: “Jesi li sada zadovoljan?”, a on je ćutao.

Otišao je kao najveća kukavica – uplakano će Ljilja.

Da svađa nije bila slučajna, potvrđuje i podatak da je u toku sudski postupak između Ljiljane Beljić i komunalnog policajca G. P.

– Marta prošle godine napisao mi je kaznu da prodajem cveće van pijace – kaže Ljilja.

NISMO PREKORAČILI NADLEŽNOSTI

Komunalci koji su učestvovali u incidentu prvo su otišli, a onda se vratili u društvu jednog od čelnika te službe.

– Izražavamo žaljenje zbog nesrećnog slučaja koji se dogodio prilikom obavljanja redovne kontrole komunalnog reda. Jednom licu koje je vršilo nelegalnu prodaju naglo je pozlilo. U postupanju nismo prekoračili mere iz svoje nadležnosti – stoji u saopštenju Komunalne policije.

 

REKETIRA SVE PRODAVCE

Supruga tvrdi da svi prodavci godinama imaju problem s komunalcem G. B.

– Na ovoj pijaci imamo šest tezgi. Okomio se na nas jer neću da mu plaćam ručkove u “Žaru”. On ovde ima ekipu koja mu plaća doručak, ručak i večeru pa njima ne piše kazne. Strašno je šta rade – tvrdi Ljilja, a potvrđuju drugi prodavci.

(Dnevne.rs /Izvor: Bojana Bogosav, Blic)

[adsenseyu1]