PROCUREO SLOBIN ZABRANJENI GOVOR: Neću da šaljem decu iz Srbije da ginu, A ONI IZ KRAJINE BEŽE!

predsednik

Foto: tanjug

Kada se progovori o proterivanju Srba iz Hrvatske, ne može da se ne pomene „izdaja“ ili „prodaja“ iz Srbije.

Na internetu se pojavio snimak koji je dugo bio zabravljen, a u kom je Slobodan Milošević otvorio dušu novinaru i rekao šta se zaista događalo tog 5. avgusta kada je kolona Srba krenula u Srbiju.

Na pitanje da li ste tražili da se brani RSK i insistirali na njoj, a desio se Bljesak i Oluja, Milošević je odgovorio:

– Zalago sam se da se brani. U pregovaračkoj poziciji došli bi do boljeg rešenja. Čak je takva poruka i poslata Srbima, ali nije bilo nijednog poteza odbrane, a posle smo gledali kako hrvatski general džipom se vozi pola sata kroz ogromna skladišta vojne opreme koje su Srbi imali na raspolaganju da brane RSK, a onda su zamerili nama i optužili nas.

On je kasnije pojasnio:

Ja sam rekao grupi političarima: „Vi nećete da branite ni pola sata, a od mene tražite da pošaljem decu da ginu na vašim kućnim pragovima sa kojih ste pobegli glavom bez obzira“. Takvu odluku ja neću da donesem.

“SAD CEMO DA VAS POSTROJAVAMO MALO”: Policajci legitimisali 3 muškarca u Mladenovcu, a nekoliko sati kasnije oni su SMISLILI PLAN ZA OSVETU (INFO)

Mogli smo da odemo da im pomognemo ali ne da mesto njih branimo RSK i ne bi bilo ni pravedno da neki mladić koji je primio izbeglice iz RSK i one koji su pobegli glavom bez obzira pred ustaškim napadima ide tamo da gine dok oni ovde samo vode politiku i obaveštavaju da je to naša sveta dužnost. Sveta je dužnost svakog patriote i svakog Srbina da se brani, a ne samo Srba iz Srbije“.

(Dnevne.rs/Izvor: Espreso.rs)