PRIVUCITE SREĆU: Figure životinja koje treba da imate u svom domu! (INFO)

figurice

Foto: Dnevne.rs /pixabay

Proverite da li žabice zaista prizivaju novac u kuću, a patkice pospešuju ljubavnu enegiju

Figurice životinja unose ljupkost u enterijer i daju draž i toplinu domu, a po istočnjačkom verovanju mogu da posluže i kao amajlija koja donosi boljitak u svim životnim sferama. Proverite da li žabice zaista prizivaju novac u kuću, apatkice pospešuju ljubavnu enegiju.

1. Kornjača za dug život

Prema japanskom verovanju kornjača je simbol dugovečnosti. Oslonac je sveta, pri čemu su joj četiri noge četiri kraja zemlje. Pojedini narodi mrvili su oklop kornjače, a zatim taj prah nosili u medaljonima kao ogrlicu oko vrata.

Verovalo se da ovakvi medaljoni obezbeđuju zdravlje, sigurnost i skladan životonima koji ih nose. Postoje lampe i svećnjaci u obliku kornjače tako da ovaj simbol može da ima i praktičnu primenu.

2. Žabice prizivaju novac

Žabe su simbol bogatstva i prosperiteta. U njihovim ustima se nalazi štapićkojim bi bar jednom dnevno trebalo da ih pomazite po leđima. Ima ih u svim bojama, tako da ih lako možete uklopiti sa nijansama vašeg nameštaja. Treba ih držati u blizini vrata sa glavom okrenutom suprotno od ulaza.

tepih

Foto: Dnevne.rs /pixabay

3. Patke pospešuju ljubavnu energiju

Šarene patke od tisovog drveta poznate su kao snažni inicijatori ljubavi. Treba ih uvijek držati u paru jer tako podstiču ljubav i plodnost.

4. Ribe

Simbolizuju lakoću plivanja u vodama života. Veruje se da donose uspeh iprosperitet u poslu. Ako vam je karijera bitna nabavite jednu ovakvu figuru za vaš radni sto.

5. Sova za smirenje

Prema grčko-rimskom verovanju sova je simbol mudrosti, a ljudima donosismirenost. Mogu se naći u raznim veličinama, čak i u obliku svećnjaka. Lepo izgledaju kada ih je više na jednom mestu, kao u jatu.

pogled

Foto: Dnevne.rs /pixabay

6. Žirafa za prijateljstvo

Figurice u obliku žirafe trebalo bi da pomognu u odnosima sa ljudima, jer ona predstavlja simbol prijateljstva. Njeno prisustvo privući će oko vas prave prijatelje.

7. Čaplja za bolju karijeru

Slično rodi i ždralu, čaplja simbolizuje budnost i tihost. Prema kineskom verovanju, ova ptica obezbeđuje visok službeni položaj, berićet i sreću. Graciozne figure čaplje daće eleganciju svakom domu.

8. Slon za plodnost

U Indiji i Kini ova životinja je poznata kao amajlija koja donosi boljitak u svim životnim sferama. Slon predstavlja moć, uspeh i sreću, a smatra se da utiče i nazdravlje. Veruje se da nerotkinje rešavaju problem potomstva ukoliko spavaću sobu ukrase figuricama slona.

(Dnevne.rs /moj-dom.me)