PRIMLJENA U BOLNICU KAO HITAN SLUČAJ, A ONDA JE NASTAO PAKAO: Detalji o smrti TRUDNICE Ivane i njene bebe (INFO)

majka

Foto:Telegraf.rs/pixabay

Ivana Kostić primljena je u Urgentnom centru u Beogradu u noći između 24. i 25. juna kao hitan slučaj, pregledali su je vaskularni hirurg i gastroenterolog i konstatovali da je u teškom opštem stanju, životno ugrožena, sa akutnim popuštanjem funkcije jetre i bubrega

Ministarstvo zdravlja poslalo je inspektore u KC Niš, Urgentni centar u Beogradu i GAK Višegradska, odnosno u sve zdravstvene ustanove u kojima je bila primljena Ivana Kostić iz Niša, koja je nakon porođaja u Beogradu preminula, a tri dana posle rođenja umrla je i njena beba Vera.

REKAO ISTINU, SVIĐALO SE NEKOME ILI NE: Kusturica prokomentarisao u SVOM STILU Jokićevu odluku o neigranju za reprezentaciju Srbije

Direktor KC Niš Zoran Radovanović odmah je naložio unutrašnji stručni nadzor u toj ustanovi, u kojoj je trudnica bila zbrinuta 12. juna.

[adsenseyu1]

Kasnije je zbog lošeg stanja prebačena u Beograd u Urgentni centar, a zatim u GAK Vušegradska gde je urađen hitan carski rez, ali su i beba i mama preminule.

Kako je Tanjugu rekao izvor koji nije želeo da bude imenovan, Ivana Kostić primljena je u Urgentnom centru u Beogradu u noći između 24. i 25. juna kao hitan slučaj, pregledali su je vaskularni hirurg i gastroenterolog i konstatovali da je u teškom opštem stanju, životno ugrožena, sa akutnim popuštanjem funkcije jetre i bubrega.

nesreća

Foto: printscreen/fejsbuk

Sumnjalo se na trombozu vena jetre, razvoj HELLP sindroma , Bud-Chiarry sindroma, a utvrđen je i zastoj u rastu ploda.

Pacijentkinja je zatim kao životno ugrožena primljena na Odeljenje akušerskog intenzivnog lečenja u GAK Višegradska, gde su urađene sve laboratorijske analize i data joj je odgovarajuća terapija na koju nije adekvatno reagovala, zbog čega se stanje i majke i deteta pogoršalo.

UVEK IH VEŽITE: Potresne fotografije saobraćajne nesreće danas na Novom Beogradu. U automobilu bila majka s dvoje male dece… (FOTO)

Odlučeno je da se uradi hitan carski rez, nakon kojeg je rođeno živo žensko dete, težine 800 grama, nezrelo. Beba je stabilizovana i prebačene u Instituit za neonatologiju, a nakon carskog reza kod majke dolazi do daljeg pogoršanja funkcija jetre i bubrega.

OZBILJNA SITUACIJA U NEMAČKOJ, GORE I AUTOMOBILI: Demonstranti opkolili hotel u kome je Melanija, policija nije uspela da raščisti put supruzi američkog predsednika! (VIDEO) (FOTO)

O njoj sve vreme brinuli tim lekara u kom su hematolog, gastroenterolog – hepatolog, nefrolog, internista, neurolog, ginekolog i anesteziolog, ali se zbog daljeg pogoršanja funkcije jetre i bubrega još dva puta hirurški intervenisano uz učešće abdominalnog i vaskularnog hirurga.

Međutim, zdravstveno stanje prodilje se sve više pogoršavalo i pacijentkinja je umrla, kao i njena beba koja je živela samo tri dana.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/izvor:Tanjug)

[adsenseyu2]

1 Comment on "PRIMLJENA U BOLNICU KAO HITAN SLUČAJ, A ONDA JE NASTAO PAKAO: Detalji o smrti TRUDNICE Ivane i njene bebe (INFO)"

  1. Ko je ovde pogresio? Naravno lekari u Nisu prvo je kao sve ok onda kad vide da su pogresili napisu uput i posalju u Beograd da ih strucnjaci vade iz blata u kojem su upali zasto primaju platr zasto deru poreske obaveznike drzave i zasto Ministar Loncar jednom ne lupi sakom u stol i osnove sud koji ce kaznjavati nesavesne lekare oduzeti im licencu i udaljiti sa posla dok se to ne desi ovakve stvari ce se i dalje desavati!!!

Comments are closed.