PRIČA OD KOJE ĆETE SE NAJEŽITI: Američki vojnici i psi napali su srpsko selo, a ŠARPLANINCI SU ODBRANILI OGNJIŠTE! (INFO)

pas

Foto: Printscreen/youtube

Na Fejsbuku se pojavila priča o “antologijskoj borbi u jednom srpskom selu”. gde su kako se navodi “psi šarplaninci pokazali američkim vojnicima i njihovim psima, šta je bitka i kako se brani ognjište i svoj dom!”.

Priču prenosimo u celosti:

“Ovo je malo poznata priča posle kraja rata sa NATO-om 1998. godine i povlačenja tadašnje Vojske Jugoslavije i policije sa prostora Kosova i Metohije.

Priča koja još jednom potvrđuje ko je čovekov najbolji prijatelj. Ko ga nikada neće izdati i ostaviti na cedilu. Priča koja oduzima dah…

Selo Sevce na Šar-planini, najjužnija granica Srbije, nastanjeno je srpskim življem mnogo pre postanka Amerike i Albanaca. Tog 4. aprila 2000. godine u 13 sati, posle američke desantno-kopnene invazije, više stotina vojnika i njihovih službenih dresiranih pasa, nemačkih ovčara, započeli su pravu bitku sa golorukim srpskim narodom.

Agresori su pored moćnog oružja i tehnike koristili i svoje dresirane pse, a Srbi, odnosno srpske žene i deca, ono jedino što su imali, motke i svoje pse šarplanince.

I pravu pobedu za “Riplijevu knjigu rekorda” izvojevali su srpske žene i deca sa motkama, a posebno njihovi psi, čuveni “šarplaninci”.

Šarplaninci su pokazali američkim vojnicima i njihovim psima, šta je bitka i kako se brani ognjište i svoj dom. Očevici kažu da je prava šteta što neko kamerom nije zabeležio juriš hrabrih i ponosnih šarplaninaca na američke vojnike i njihove pse. To je bila antologijska bitka.

‘PA ŠTA JE BRE OVO?!’: Došli da izjave saučešće, pa zaigrali i zapevali uz muziku uživo na kovčegu pokojnika! (VIDEO)

Ni gumeni meci ispaljeni od američkih vojnika u narod i šarplanince nisu mogli ništa. Šarplaninci su kidisali, ujedali neprijatelje i njihove pse, koji su se na kraju dali u bekstvo.

Epilog tog sukoba – tri američka vojnika izujedana, dva njihova psa razbucana, dva “šarplaninca” teško ranjena američkim gumenim mecima”

(Dnevne.rs/Izvor: Opanak)