Predsednik Vučić: Neću tužiti Vesnu Pešić, mogu da mi stavljaju cev, nisam se uznemirio (INFO)

predsednik

Foto: predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da neće tužiti po privatnoj tužbi Vesnu Pešić zbog nedavnog tvita navodeći da se “nije ni najmanje uznemirio i da mogu da mu stavljaju cevi kako hoće”, kao i da će opozicija biti zaštićena kao “beli medvedi”.

“Danas čitava hajka u mnogim dnevnim novinama o tome da je sramota jer će je neko progoniti.

Niko je ne progoni i niko ne radi ništa i niko neće ni da reaguje, ja je neću čak tužiti ni po privatnoj tužbi”, rekao je Vučić, novinarima u Davosu.

On je u upitao šta bi se desilo da je neko blizak Srpskoj naprednoj stranci izjavio kakav je bio tvit Pešić, navodeći ironično da je “ona nešto lepo htela da mu poruči a ne da mu preti”.\

ČKALJIN SIN DIGAO PRAŠINU IZJAVOM: Vlast Srbije mora priznati da je počinjen genocid u Srebrenici?!

“Kako je rekao onaj stručnjak Milan Antonijević, zaslužuju priznanje. Oni svi zaslužuju priznanje, svaki put kad mi pomenu cev u glavu, svaki put kad pomenu da su samo mrtvi Vučići dobri Vučići oni uvek zaslužuju priznanje od objektivnog nevladinog sektora”, rekao je Vučić.

Biće zanimljiv susret s Tačijem, očekujem civilizovanu raspravu

Srpski predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će njegov susret s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem na panelu Svetskog ekonomskog foruma biti zanimljiv i da očekuje razmenu argumenata u civilizovanom tonu.

“Biće zanimljiv susret, na tom panelu će biti mnogo lidera iz Evrope i sveta. Očekujem razmenu argumenata koja neće biti sasvim jednostavna i laka, ali verujem da ćemo moći to da obavimo u civilizovanom tonu. To će biti jedna od najposećenijih sesija, svakako najvažnija za Istočnu Evropu, biće dvadesetak učesnika”, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da će on da zastupa interese Srbije, a da je Tači “i dalje legalni predsednik privremenih institucija u Prištini”.”Da li sam oduševljen zbog toga, nisam, ali to je moj posao, ovde sam da bih rešavao probleme i predstavio poziciju Srbije na najbolji način”, kazao je Vučić.

On je rekao i da će na Forumu dominirati teme zdravstva, vremenskih prilika i klimatskih promena.”U mnogim zemljama su neodrživo velika ulaganja u zdravstvo, a minimalna plaćanja, imaćemo mnogo toga da naučimo.

Ovde uvek čujete nešto što mi posle par godina moramo da sprovedemo u delo”, kazao je Vučić.

On je dodao da je prisustvo Srbije na Svetskom ekonomskom forumu važno zbog popravljanja njenog imidža i prilike da se privrednici pozovu da investiraju.

“Ovde smo šest godina zaredom, imamo najveće prisustvo iz celog regiona Jugoistočne Evrope.

Nama ovo znači zbog političkih kontakata i stvaranja boljeg imidža Srbije, ali i da pozovemo privrednike da investiraju u Srbiju, da popravljamo kvalitet života i standard građana”, naveo je Vučić.

 

(Dnevne.rs /SA, novimagazin /Izvor: Beta