POTRESNA ISPOVEST MUŽA PREMINULE PORODILJE: Ovo nam je prvo dete, nismo se ni dogovorili kako će se zvati! (FOTO)

porodjaj

B.I., Foto: Facebook

Trudnica iz Vranja B. I. (34), koja se deset dana borila za život na respiratoru u Kliničkom centru Niš, preminula je odmah nakon što je na svet donela sina.

Tokom dramatične borbe za dva ljudska života, lekarski tim sastavljen od anesteziologa, ginekologa, dečjih anesteziloga i neonatologa uspeo je uz reanimaciju majke na operacionom stolu da spasi život bebe.

Međutim, kako ističe prof. dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš, odmah po rođenju deteta, i pored svih napora, majka je preminula.

STIGLI REZULTATI: Beba čija je majka preminula posle porođaja u Nišu TESTIRANA NA KORONU

– Nakon permanentnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice, konzilijum lekara odlučio je da krene u porođaj carskim rezom kako bi se spasao život bebe.

Majka nije izdržala, a dečak težak svega 920 grama stabilnih je vitalnih parametara, zadovoljavajućeg disanja i nalazi se pod nadzorom pedijatara i neonatologa – kazao je dr Janković.

B. I. je u nišku bolnicu sa simptomima zaraze koronavirusom stigla 3. jula, nakon što se nekoliko dana lečila u Zdravstvenom centru u Leskovcu.

Iako je na koronavirus testirana nekoliko puta, nalazi su sve vreme bili negativni, uprkos tome što je imala tipičnu kliničnu sliku kovida-19.

Neutešni suprug preminule porodilje Branislav I.  navodi da su on i prerano preminula B. I. godinama pokušavali da dobiju potomstvo, a da se potom sudbina sa njima poigrala na najsuroviji način.

– Moja supruga pre korone nikada nije bolovala od hroničnih bolesti.

PAŽNJA! BOJLER MOŽE DA UBIJE! Stručnjaci upozoravaju na šta treba obratiti pažnju (INFO)

Ovo nam je prvo dete, nismo stigli ni da se dogovorimo kako ime da mu damo.

Sada mi preostaje samo da se molim za njegovo zdravlje – kazao je Branislav.

Niški lekari navode da je stanje pokojne B.I. nekoliko dana bilo stabilno, dok je bila na kiseoničnoj potpori, nakon čega se naglo zakomplikovalo.

Ovo je druga smrt trudnice u KC Niš za nedelju dana. Prošlog utorka u ovoj ustanovi preminula je 27-godišnja porodilja iz okoline Niša, a potom i njena tek rođena beba.

Beba u inkubatoru

Prof. dr Anđelka Slavković, pomoćnik generalnog direktora Dečje klinike i direktorka Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju KC Niš, navodi da je beba odmah po rođenju testirana na koronavirus i da se čeka rezultat.

– Beba je dobro, u inkubatoru je i stabilnog stanja. Rođena je u sedmom mesecu i u ovom trenutku deluje da će to ići u dobrom pravcu – kazala je dr Slavković.

 

Dnevne.rs, N.Maric, Alo