POSLUŠAJTE SAVET AKO ŽELITE SMRŠATI: Ovo ne smete da doručkujete! (INFO)

gojaznost

Foto: Pixabay.com

Iako su mnoga istraživanja do sada imala razne rezultate po pitanju preskakanja doručka i mršavljenja te težeg održavanja linije, svi se slažu da je to osnovni obrok za zdrav život koji morate svakodnevno jesti

Preskakanje doručka

Kada se zbroje rezultati raznih istraživanja, najgora opcija koju možete odabrati jest ona da doručak ne jedete uopše. Od sakupljenih studija koje su proučavali, znanstvenici su došli do zaključka da se u 78 posto rezultata preporučuje jesti doručak, jer to ne menja ništa po pitanju mršavljenja. Štaviše, neke su studije pak pokazale da su redovni konzumenti doručka tokom dana sagoreli oko 400 kalorija više od onih koji su ga preskakali.

Jedna od studija provedenih na Harvardu pokazala je da preskakanje doručka povećava šansu za bolesti srca od 27 posto kod muškaraca te 28 posto za dijabetes tipa 2 kod žena.

Sokovi

Birate li sokove za doručak misleći kako ćete na zdraviji način započeti dan, razmislite još jednom. Voće ima šećera pa su takvi napici često prava bomba, a naučnici kažu kako takvim doručcima nedostaju vlakna pa zapravo i nisu najpametniji izbor.

[adsenseyu1]                         [adsenseyu1]

(tportal.hr)