POSLEDNJI DETALJI TRAGEDIJE Vetar ga je podigao, a onda ga iz SVE SNAGE UDARIO O VODU: Očevici Gruove pogibije opisali STRAVIČAN PRIZOR (FOTO)

kajt

Foto: Instagram prinscreen/dalibor_gru_andonov

Sve se dešavalo na polovini Velikog ratnog ostrva sa banatske strane.

Vladimir Polča, vlasnik privatnog broda, koji je sa suprugom Milijanom danas popodne plovio Dunavom, bio je svedok nesreće u kojoj je život izgubio poznati reper Dalibor Andonov Gru.

Kako on kaže, sve se dešavalo na polovini Velikog ratnog ostrva sa banatske strane.

– Supruga i ja smo izašli da plovimo zbog talasa, jer volimo ekstremnije vremenske uslove. Oko tri sata duvala je jaka košava, pa je vreme za plovidbu bilo idealno.

Ispred nas, na 150 do 200 metara videli smo kajtera i crveni gumeni čamac. Odjednom, sa strane Pupinovog mosta dunuo je snažan severni vetar.

Bukvalno u roku od 10 sekundi videli smo kako vetar diže kajtera, a onda ga udara o vodu. Bio je to ozbiljan pad, izgledalo je kao da je fića sa visine pao u vodu jednom, uzleteo, pa pao još jednom – prepričava Vladimir stravičnu scenu.

U tom trenutku porodica Polča nije znala da li je osoba koja je upravljala kajtom povređena ili ne, ali su spazili da je crveni gumeni čamac za manje od minuta stigao do mesta na kom je kajter pao.

– Munjevito su odvezli kajtera ka Zemunu. Supruga i ja smo se borili protiv vetra i pokupili platno od kajta, pa smo krenuli za njima.

Kad smo stigli, videli smo kako nekoga masiraju nasred čamca – priča Vladimir i dodaje da su on i supruga sačekali Rečnu policiju i Hitnu pomoć.

– Nadali smo se da će sa kajterom sve biti u redu. Jednom momku iz čamca sam predao platno i tad sam pitao šta se dogodilo. Zahvalio je što smo doneli platno, ali je rekao da vesti nisu dobre i da je mladić poginuo.

kajt

Foto: Instagram prinscreen/dalibor_gru_andonov

U tom trenutku nismo ni znali o kome se radi, tek naknadno smo čuli da je u nesreći stradao Gru – kaže Vladimir. Polča dodaje da je kod Nautičkog kluba Zemun, gde su Gruovi prijatelji dovezli čamac, saznao da je poznati reper juče kupio kajt kojim je danas otišao na poslednje putovanje.

Podsetimo, poznati srpski reper stradao je oko 15.20 časova. Iako su ga prijatelji brzo izvukli iz vode, za Grua nije bilo spasa.

Očevici su rekli da je prizor bio stravičan.

– Već je bio plav kada smo ga izvukli i najverovatnije se onesvestio od udarca – rekli su očevici.

Gru je iza sebe ostavio ženu Danicu i dvoje dece.

   

(Dnevne.rs / Srbija Danas/ Izvor: Blic)