POSLEDNJI DETALJI TRAGEDIJE NA TARI: Miloš seo da se fotografiše na bankini iznad litice, a onda se prevrnuo i PAO U PONOR dubok 200 METARA (INFO)

most

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Spasilačke ekipe na Tari noćas su, posle višesatne akcije, uspele da izvuku beživotno telo Miloša Ristića (27) iz Beograda koji je stradao prilikom pada sa jedne litice u ponor dubok 200 metara.

Nesreća se dogodila oko 18 sati na putu Perućac – Mitrovac, a telo poginulog Beograđanina vatrogasci iz Bajine Bašte i Užica, kojima su pomagali rendžeri Nacionalnog parka “Tara” i bajinobaštanskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, izvučeno je pola sata iza ponoći.

Prema nezvaničnim informacijama iz čuvarske službe NP “Tara” Miloš Ristić je putovao sa grupom ljubitelja oldajmera koja je juče bila u obilasku ovog kraja.

Penjući se uz Taru krivudavim putem od jezera Perućac ka Mitrovcu, Miloš je sa još dvojicom prijatelja zastao na jednoj krivini u mestu zvanom Krtica. Privukao ih je pogled koji odatle puca na jezero i tok Drine nizvodno ka Bajinoj Bašti, pa su zastali da se fotografišu.

– Prema onome što sam čuo od kolega, trojica prijatelja su sela na bankinu uz put, iznad same litice, i fotografisali se. Posle fotografisanja dvojica njegovih saputnika su ustali sa bankine, a Miloš se iznenada prevrnuo unazad i pao u ponor – priča za “Blic” jedan od čuvara Tare.

GADAFIJEVA ĆERKA ZAPALILA SVETSKU JAVNOST: Revolucija je sve bliže, a ja neću praštati! Srbi su…

Ristićevi saputnici su odmah alarmirali spasioce koji su nedugo zatim stigli na mesto tragedije i počeli potragu. Uz pomoć užadi spustili su se niz liticu, bukvalno niz gole stene, i pronašli mrtvog Ristića. S obzirom da je bila noć, ali i da se radi o teško pristupačnom i veoma strom terenu, izvlačenje je potrajalo nekoliko sati.

Prema informacijama iz Višeg javnog tužilaštva u Užicu, jutros je naložena obukcija tela nesrećnog Beograđanina. Mesto Krtica je neformalno ime za deo područja između Peruća i Mitrovca, nazvano po građevinskim mašinama koje su kopale tunele prilikom izgradnje hidroelektrane.

Iako rizično, zbog atraktivnog pogleda koji se odavde pruža, jedno je od mesta na Tari kojima se putnici zaustavljaju da bi se fotografisali.

(Dnevne.rs /Izvor: V.L. Blic)